Dersin Dili:
İngilizce
Dersin Koordinatörü:
Dersi Verenler:
Dersin Amacı:
Bu ders öğrencilere Türkiye’de gıda mevzuatını, uluslararası mevzuatın ve gıda kodekslerinin Kodeks Alimentarius ile karşılaştırılmasını, Avrupa Birliği Gıda Mevzuatının, organik gıda ve tarım ürünlerinin öğrenilmesini, genetiği değiştirilmiş gıdaları, sağlık beyanlarını, beslenme kurallarını ve bütün konuların gıda güvenilirliği çerçevesinde incelenmesini öğretmeyi amaçlar.
Dersin İçeriği:
Besin kontrolü ve mevzuatının önemi, besinlerle ilgili yasal düzenlemeler ve uygulamalar, besin güvenliğini bozan etmenler.
Dersin Öğretim Yöntemleri:
1. Anlatım Yöntemi 2. Örnek Olay Yöntemi 3. Problem Çözme Yöntemi 4. Tartışma Yöntemi 5. Gösteri Yöntemi 6. Grup çalışması
Dersin Ölçme Yöntemleri:
1. Yazılı sınav 2. Çoktan seçmeli test 3. Boşluk -doldurma 4. Doğru -Yanlış
Dikey Sekmeler
2