Beslenme ve Diyetetik Programı Eğitim Amaçlarımız
- Mesleği ile ilgili tüm bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazanmış olan diyetisyenler yetiştirmek.
- Birey ve toplum sağlığının korunup geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için bireysel ve çok disiplinli çalışmaya uyum sağlayabilen diyetisyenler yetiştirmek.
- Mesleği ile ilişkili güncel, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden ve uzmanlaşmayı önemseyen, yaratıcı ve araştırmacı diyetisyenler yetiştirmek.
- Yasal düzenlemeleri takip ederek meslek etiğini tüm çalışma hayatı boyunca uygulayan diyetisyenler yetiştirmek.
Beslenme ve Diyetetik Programı Çıktılarımız
- Besin olarak kullanılan kimyasal yapıları ve insan beslenmesinin farklı koşullarda nasıl gerçekleştiğini derinlemesine bilir, bunun için uygun kaynakları kullanır.
- Beslenme bilimlerinde araştırma yapabilme yeterliliklerini kullanır.
- Çocuk ve ergen dönemine özgü beslenme gereksinimlerini bilir, bireysel ve toplumsal farklı koşullarda bu bilgileri analitik bir tutumla değerlendirerek gerekli eylemi gerçekleştirir.
- Beslenme ve diyet danışmanlığı çerçevesinde meslek etiğini ve yasal düzenlemeleri uygular.
- Gebelik ve emziklilik dönemlerine özgü beslenme gereksinimlerini bilir, bireysel ve toplumsal farklı koşullarda bu bilgileri analitik bir tutumla değerlendirerek gerekli eylemi gerçekleştirir.
- Yetişkinlik döneminde tıbbi beslenme tedavisini gerektiren sağlık sorunlarını bilir ve bu süreçlerde uygulanması gereken eylemi gerçekleştirir.
- Toplumsal beslenme sorunlarına yönelik çözümler üretir ve buna yönelik plan ve politikaların geliştirmesine katkı sağlar.
- Meslek içi ve meslekler arası iletişim kurabilir ve multi-disipliner çalışmalarda en uygun ve güncel teknikleri alanına uygulayabilir.
- Yaşadığı çevrenin beslenme durumunu saptayarak, gerektiğinde iyileştirmeyi amaçlayan etkinliklerin düzenlenmesini sağlar.
- Mesleğindeki ve ilgili teknolojilerdeki gelişmeleri takip ederek kendini ve yaratıcılığını geliştirir, gerekli durumlarda inisiyatif kullanabilir.
- Toplu beslenme yapılan kurumlarda verilen hizmetin insan sağlığı üzerindeki önemini bilir ve üretim süreçlerinde toplam kalite yönetimini uygular.
Ders |
PÇ1 |
PÇ2 |
PÇ3 |
PÇ4 |
PÇ5 |
PÇ6 |
PÇ7 |
PÇ8 |
PÇ 9 |
PÇ 10 |
PÇ 11 |
Toplam |
Oran |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Beslenme İlkeleri ve Uygulamaları I |
5 |
4 |
3 |
3 |
0 |
0 |
3 |
4 |
3 |
4 |
0 |
29 |
53% |
Anatomi I |
4 |
1 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 |
2 |
5 |
0 |
16 |
29% |
Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı |
5 |
1 |
1 |
5 |
1 |
1 |
4 |
5 |
5 |
2 |
2 |
32 |
58% |
Temel Kimya |
5 |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
4 |
1 |
2 |
1 |
19 |
35% |
Mesleki Oryantasyon ve Etik |
5 |
1 |
1 |
2 |
1 |
5 |
3 |
4 |
2 |
2 |
1 |
27 |
49% |
Besin Kimyası ve Uygulamaları I |
5 |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
4 |
1 |
2 |
1 |
19 |
35% |
Beslenme İlkeleri ve Uygulamaları II |
4 |
2 |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
5 |
4 |
4 |
1 |
25 |
45% |
Anatomi II |
4 |
1 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 |
2 |
5 |
0 |
16 |
29% |
Tıbbi Biyoloji ve Genetik |
3 |
5 |
2 |
2 |
0 |
4 |
1 |
4 |
0 |
4 |
3 |
28 |
51% |
Besin Kimyası ve Uygulamaları II |
5 |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
4 |
1 |
2 |
1 |
19 |
35% |
Beslenme Biyokimyası I |
4 |
5 |
2 |
1 |
1 |
1 |
1 |
4 |
1 |
4 |
1 |
25 |
45% |
Mikrobiyoloji |
3 |
5 |
2 |
2 |
0 |
4 |
1 |
4 |
4 |
5 |
3 |
33 |
60% |
Fizyoloji I |
5 |
1 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 |
0 |
0 |
0 |
10 |
18% |
Demografik Yapı ve Sağlık |
5 |
3 |
2 |
2 |
2 |
1 |
4 |
2 |
5 |
1 |
1 |
28 |
51% |
Beslenme Biyokimyası II |
4 |
5 |
2 |
1 |
1 |
2 |
2 |
4 |
1 |
4 |
1 |
27 |
49% |
Besin Mikrobiyolojisi |
3 |
5 |
2 |
2 |
1 |
4 |
1 |
4 |
4 |
1 |
3 |
30 |
55% |
Fizyoloji II |
5 |
1 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 |
0 |
0 |
0 |
10 |
18% |
Gıda Kontrolü ve Mevzuatı |
5 |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
2 |
4 |
2 |
2 |
2 |
22 |
40% |
Ana ve Çocuk Beslenmesi |
5 |
2 |
5 |
2 |
5 |
1 |
1 |
4 |
2 |
3 |
1 |
31 |
56% |
Toplu Beslenme Sistemleri I |
5 |
1 |
1 |
2 |
1 |
1 |
2 |
4 |
2 |
2 |
5 |
26 |
47% |
Yetişkin Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları I |
5 |
1 |
2 |
2 |
1 |
5 |
2 |
4 |
2 |
2 |
1 |
27 |
49% |
Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması |
4 |
5 |
2 |
2 |
0 |
3 |
5 |
4 |
4 |
4 |
1 |
34 |
62% |
Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri |
5 |
3 |
2 |
2 |
1 |
5 |
4 |
3 |
2 |
3 |
1 |
31 |
56% |
Çocuk Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları |
5 |
2 |
5 |
2 |
5 |
1 |
1 |
4 |
2 |
3 |
1 |
31 |
56% |
Toplu Beslenme Sistemleri II |
5 |
1 |
1 |
2 |
1 |
1 |
2 |
4 |
2 |
2 |
5 |
26 |
47% |
Yetişkin Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları II |
5 |
1 |
2 |
2 |
1 |
5 |
3 |
4 |
2 |
2 |
1 |
28 |
51% |
Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyoloji |
5 |
3 |
4 |
2 |
3 |
3 |
3 |
5 |
5 |
2 |
0 |
35 |
64% |
Biyoistatistik |
5 |
5 |
1 |
1 |
1 |
1 |
4 |
1 |
4 |
5 |
2 |
30 |
55% |
Alan Uygulamaları I |
5 |
3 |
5 |
4 |
4 |
5 |
5 |
4 |
4 |
3 |
5 |
47 |
85% |
Seminer I |
3 |
5 |
2 |
2 |
2 |
4 |
1 |
4 |
4 |
5 |
3 |
35 |
64% |
Mezuniyet Projesi I |
5 |
5 |
3 |
2 |
2 |
2 |
2 |
5 |
5 |
5 |
3 |
39 |
71% |
Kurum Dışı Alan Uygulamaları |
5 |
3 |
5 |
4 |
4 |
5 |
5 |
4 |
4 |
3 |
5 |
47 |
85% |
İşletme Bilgisi |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 |
2 |
4% |
Alan Uygulamaları II |
5 |
3 |
5 |
4 |
4 |
5 |
5 |
4 |
4 |
3 |
5 |
47 |
85% |
Seminer II |
3 |
5 |
2 |
2 |
0 |
4 |
1 |
4 |
4 |
5 |
3 |
33 |
60% |
Mezuniyet Projesi II |
5 |
5 |
3 |
2 |
2 |
2 |
2 |
5 |
5 |
5 |
3 |
39 |
71% |
SERBEST SEÇMELİ DERSLER |
PÇ1 |
PÇ2 |
PÇ3 |
PÇ4 |
PÇ5 |
PÇ6 |
PÇ7 |
PÇ8 |
PÇ9 |
PÇ10 |
PÇ11 |
Toplam |
Oran |
Sağlık Psikolojisi ve Kişiler Arası İlişkiler |
2 |
3 |
2 |
4 |
2 |
2 |
0 |
4 |
0 |
3 |
0 |
22 |
40% |
Kritik Düşünme Becerileri |
0 |
4 |
5 |
2 |
5 |
5 |
4 |
1 |
0 |
3 |
0 |
29 |
53% |
Sağlık Bilimlerinde Makale İnceleme |
2 |
5 |
4 |
1 |
3 |
2 |
2 |
0 |
1 |
5 |
0 |
25 |
45% |
Beslenme ve Ekoloji |
5 |
1 |
0 |
2 |
0 |
2 |
4 |
4 |
5 |
3 |
3 |
29 |
53% |
Danışmanlık Becerileri ve Uygulamaları |
0 |
5 |
0 |
4 |
0 |
0 |
4 |
5 |
0 |
5 |
0 |
23 |
42% |
Besin Destekleri ve Nutrasötikler |
5 |
1 |
0 |
2 |
0 |
5 |
3 |
4 |
2 |
2 |
0 |
24 |
44% |
Gıda Katkı Maddeleri ve Toksisitesi |
4 |
4 |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
4 |
2 |
1 |
5 |
25 |
45% |
Fonksiyonel Gıdalar |
5 |
1 |
0 |
0 |
0 |
1 |
4 |
5 |
5 |
3 |
0 |
24 |
44% |
Beslenmede Özel Konular |
5 |
3 |
2 |
2 |
1 |
5 |
4 |
3 |
2 |
3 |
1 |
31 |
56% |
Çevreye duyarlı Beslenme |
4 |
4 |
1 |
1 |
1 |
1 |
5 |
3 |
4 |
4 |
1 |
29 |
53% |
Besin İlaç Etkileşimi |
5 |
5 |
1 |
3 |
1 |
4 |
1 |
4 |
5 |
5 |
1 |
35 |
64% |
Pediatride Klinik Beslenme Uygulamaları |
5 |
2 |
5 |
2 |
5 |
1 |
1 |
4 |
2 |
3 |
1 |
31 |
56% |
ALAN SEÇMELİ DERSLER |
PÇ1 |
PÇ2 |
PÇ3 |
PÇ4 |
PÇ5 |
PÇ6 |
PÇ7 |
PÇ8 |
PÇ9 |
PÇ10 |
PÇ11 |
Toplam |
Oran |
Yeme Davranışı Bozukluklarında Beslenme Yaklaşımları |
1 |
1 |
4 |
1 |
1 |
4 |
2 |
5 |
1 |
3 |
1 |
24 |
44% |
Mikrobiyata ve Sağlık |
4 |
4 |
1 |
1 |
1 |
3 |
1 |
2 |
2 |
3 |
1 |
23 |
42% |
Sporcu Beslenmesi | 3 | 1 | 3 | 2 | 1 | 1 | 1 | 4 | 1 | 2 | 1 | 20 | 36% |
Çözümsel Yaklaşımlar | 0 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 | 5 | 0 | 5 | 0 | 19 | 35% |
0: DESTEKLEMİYOR 1: DÜŞÜK SEVİYEDE DESTEKLİYOR 2: ORTA SEVİYEDE DESTEKLİYOR 3: YÜKSEK SEVİYEDE DESTEKLİYOR 4: ÇOK YÜKSEK SEVİYEDE DESTEKLİYOR 5: TAM DESTEKLİYOR |