Dersin Dili:
İngilizce
Dersin Koordinatörü:
Dersi Verenler:
Dersin Amacı:
Bu dersin amacı öğrencilere sağlıklı, hijyenik ve besleyici besinlerin nasıl üretileceğini öğretmektir. Dezenfeksiyon ve temizliğin tanımlarını ve farklılıklarını öğrenmek, gıda kontaminasyon türlerini ve bulaşma yollarını bilmek, toplu beslenme sisteminin süreçleri olan hazırlama, pişirme ve servis süreçlerinin yönetimini öğrenmek, HACCP kavramını ve destekleyici programları öğrenmek de dersin amaçları arasındadır.
Dersin İçeriği:
Besin hazırlık, pişirme ve servis süreçlerinin organizasyonu, dezenfeksiyon, sterilizasyon, temizlik, besin kirlenme türleri, bulaş/kontaminasyon yolları, personel temizliği, HACCP, bütçe kontrolü
Dersin Öğretim Yöntemleri:
1. Anlatım Yöntemi 2. Örnek Olay Yöntemi 3. Problem Çözme Yöntemi 4. Tartışma Yöntemi 5. Gösteri Yöntemi 6. Grup çalışması
Dersin Ölçme Yöntemleri:
1. Yazılı sınav 2. Çoktan seçmeli test 3. Boşluk-doldurma 4. Doğru-Yanlış 5. Sözlü sınav 6. Sunum
Dikey Sekmeler
3