Dersin Dili:
İngilizce
Dersin Koordinatörü:
Dersi Verenler:
Dersin Amacı:
Bu dersin amacı öğrencilere sağlıklı, hijyenik ve besin değeri yüksek besin üretiminin yapılmasını öğretmektir. Dezenfeksiyon ve temizliğin tanım ve farklarının öğrenilmesi, besin kirlenme türlerinin ve bulaş yollarının bilinmesi, toplu beslenme sisteminin süreçlerinden olan hazırlık, pişirme ve servis süreçlerinin yönetiminin öğrenilmesi, HACCP kavramının ve destekleyici programların öğrenilmesi de dersin amaçlarındandır.
Dersin İçeriği:
Besin hazırlık, pişirme ve servis süreçlerinin organizasyonu, dezenfeksiyon, sterilizasyon, temizlik, besin kirlenme türleri, bulaş/kontaminasyon yolları, personel temizliği, HACCP, bütçe kontrolü
Dersin Öğretim Yöntemleri:
1. Anlatım Yöntemi 2. Örnek Olay Yöntemi 3. Problem Çözme Yöntemi 4. Tartışma Yöntemi 5. Gösteri Yöntemi 6. Grup çalışması
Dersin Ölçme Yöntemleri:
1. Yazılı sınav 2. Çoktan seçmeli test 3. Boşluk-doldurma 4. Doğru-Yanlış 5. Sözlü sınav 6. Sunum
Dikey Sekmeler
3