Dersin Dili:
İngilizce
Dersin Koordinatörü:
Dersi Verenler:
Dersin Amacı:
Gıda katkı maddelerinin özellikleri, gıda toksinlerinin yapıları, oluşumları ve sağlık üzerindeki etkilerinin belirlenmesi, gıdalara bulaşma yolları ve oluşturabilecekleri tehlikelerin önlenmesi için uygulanacak yöntemler ile gıda katkı maddeleri hakkında öğrenciler bilgilendirilecek.
Dersin İçeriği:
Gıda katkı maddeleri tanımı, gıda endüstrisinde kullanılan katkı maddelerinin sınıflandırılması(antioksidanlar, asitliği düzenleyiciler, emülgatörler, gamlar, koruyucular, lezzet maddeleri, lezzet arttırıcılar, renklendiriciler, şelat ajanlar, köpürme ajanları, nem vericiler, köpürmeyi önleyici ajanlar ve stabilizatörler). Toksisitenin tanımı ve sınıflandırılması, toksisiteyi etkileyen faktörler, gıdalardaki toksit kaynakları, gıdaların üretim, hazırlama ve saklama koşullarına bağlı olarak oluşan toksik maddeler ve etkileri, risk grupları ve gıda alerjisi.
Dersin Öğretim Yöntemleri:
1. Anlatım Yöntemi 2. Örnek Olay Yöntemi 3. Problem Çözme Yöntemi 4. Tartışma Yöntemi 5. Gösteri Yöntemi 6. Grup çalışması
Dersin Ölçme Yöntemleri:
1. Yazılı sınav 2. Çoktan seçmeli test 3. Boşluk-doldurma 4. Doğru-Yanlış 5. Sunum
Dikey Sekmeler
Tüm Sınıflar Seçmeli Dersler