Dersin Dili:
İngilizce
Dersin Koordinatörü:
Dersi Verenler:
Dersin Amacı:
Bu ders öğrencilerin besin kalitesini etkileyen öğeleri, bunların subjektif olarak değerlendirilmesinde kullanılan yöntemlerin uygulamalarını, besinlerde bulunan pigmentleri, tat ve koku öğelerinin yapı ve işlevlerini, fonksiyonel besinleri, sebze ve meyveleri, süt ve süt ürünlerini, et ve et ürünlerini, çay, kahve, kakao ve çikolatada bulunan öğeleri, özellikleri ve bunların işlevlerini öğrenmesini amaçlar.
Dersin İçeriği:
Besinlerin fiziksel, kimyasal özellikleri, fonksiyonları ve analiz yöntemleri.
Dersin Öğretim Yöntemleri:
1. Anlatım Yöntemi 2. Örnek Olay Yöntemi 3. Problem Çözme Yöntemi 4. Tartışma Yöntemi 5. Gösteri Yöntemi 6. Grup çalışması
Dersin Ölçme Yöntemleri:
1. Yazılı sınav 2. Çoktan seçmeli test 3. Boşluk -doldurma 4. Doğru -Yanlış 5. Laboratuvar
Dikey Sekmeler
1