Dersin Dili:
İngilizce
Dersin Koordinatörü:
Dersi Verenler:
Dersin Amacı:
Bu ders öğrencilere su aktivitesini, gıdalarda bulunan suyun önemini, karbonhidrat, protein ve yağların yapısını, sınıflandırılmasını, özelliklerini, kalitatif ve kantitatif testlerin uygulamalarını, enzimlerin yapısını, sınıflandırılmasını, enzim aktivitesini etkileyen ögeleri, gıda endüstrisinde kullanımını, besinlerde kullanılan katkı maddelerinin yapıları ve kullanım alanlarını öğretmeyi amaçlar.
Dersin İçeriği:
Besinlerin fiziksel, kimyasal özellikleri, fonksiyonları ve analiz yöntemleri.
Dersin Öğretim Yöntemleri:
1. Anlatım Yöntemi 2. Örnek Olay Yöntemi 3. Problem Çözme Yöntemi 4. Tartışma Yöntemi 5. Gösteri Yöntemi 6. Grup çalışması
Dersin Ölçme Yöntemleri:
1. Yazılı sınav 2. Çoktan seçmeli test 3. Boşluk-doldurma 4. Doğru-Yanlış 5. Laboratuvar
Dikey Sekmeler
1