• Türkçe
  • English

PROJELER

1. TÜBİTAK ile iş birliği kapsamındaki projeler

1.1. Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Yazıcı Mutlu’nun yürütücülüğünü yaptığı “Sanal Gerçeklik Hastalığının Postural Stabilite Yönünden İncelenmesi” isimli proje, TÜBİTAK-ARDEB #3501 Kariyer Geliştirme destek programı kapsamda destek almaya hak kazanmıştır (27/02/2024).  Detaylı bilgi için tıklayınız.

 

1.2. Bölümümüz Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Elif Tuğçe Çil Sertöz’ün danışmanlığını, ve yürütücülüğünü 4. Sınıf Öğrencimiz Halide Şeyma Terzioğlu’nun yaptığı “Kas-İskelet Sisteminin Ağrı Yönetimine Telerehabilitasyon Bakışı: Telerehab- AG” Başlıklı proje önerimiz TÜBİTAK–2209-A üniversite öğrencileri araştırma projeleri programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır (10/10/2023).  Detaylı bilgi için tıklayınız.

 

1.3. “Pelvik Ağrı Yönetimi ve Rehabilitasyonunda Multidisipliner Yaklaşımlar” Uluslararası Katılımlı Kongre için TUBİTAK 2223 B kapsamında TÜBİTAK desteği alındı, Kongre Kitabı basıldı. Çevrimiçi olarak yayınlandı. Kongre kitabı için tıklayınız.

 

2. İç Paydaşlarla İş Birliği Kapsamındaki Projeler

2.1. Nörogelişimsel Bozukluğu Olan Çocuklarda Ayres Duyu Bütünleme Test Değerlendirme Sonuçları ve Nörogelişimsel Odaklı Danışmanlık

Yeditepe Üniversitesi Gelişim ve Eğitim Merkezi Duyu-Algı-Motor Ünitesi’nde, duyusal algılama, organize etme ve motor beceriye çevirme konusunda zorluk çeken bebek ve çocuklara yönelik duyu bütünleme yaklaşımı ile multidisipliner hizmet verilmektedir. Ünitede yapılan kapsamlı değerlendirme sonucunda, aşağıda belirtilen problemlere ve çocuğun bireysel ihtiyaçlarına yönelik gerekli yaklaşımlar bölümümüzün akademisyenleri tarafından planlanmakta ve uygulanmaktadır. Proje kapsamında, Ayres Duyu Bütünleme Test Değerlendirilmesi ve Nörogelişimsel Odaklı Danışmanlık hizmeti sunulmaktadır. Program, Yeditepe Üniversitesi ve İSTEK Vakfı çatısı altındaki çalışanların 5-12 yaş arası çocuklarına yönelik olarak planlanmıştır. Çocukların dokunma, tat alma, sesleri işitme, koku alma, görme, denge ve beden farkındalığı gibi duyusal ve motor becerilerini değerlendirmek ve danışmanlık sağlamak amaçlanmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.

 

2.2. Kronik Pelvik Ağrısı olan Kadınların Yaşam Kalitelerinin Artırılması

Kronik pelvik ağrı yaşayan bireylerin yaşam kalitelerini artırmaya yönelik olarak geliştirilen bu proje, hem bilimsel araştırmalarla desteklenmekte hem de klinik uygulamalarla topluma yansıtılmaktadır. Bu proje kapsamında, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi bünyesinde gerçekleştirilen klinik çalışmalar ile hastaların ağrı yönetimi ve tedavi süreçlerine bölümümüz akademisyenleri katkı sunmaktadır.

 

2.3. Dijital Adımlar 

2017 yılından itibaren proje kapsamında bölümümüz hastaneleri ve ortopedistlerin iş birliğiyle topluma hizmet projemizle şimdiye kadar 150 hastaya ulaşılmış ve koruyucu fizyoterapi programı, ayak ve ayak bileği problemleri olan hastalara uygulanmıştır. Proje hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 

3. Dış Paydaşlarla İş Birliği Kapsamındaki Projeler

3.1. Yaşlılar için Online Egzersiz Programı

12.02.2019 tarihinde, Kadıköy Belediyesi ile yapılan işbirliği protokolü kapsamında, 2019 yılından itibaren yaşlı bireylere yönelik egzersiz programları düzenlenmektedir. Proje, bölümümüz ve Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi ortaklığında gerçekleştirilmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

 

4. İç ve Dış Paydaşlarla İş Birliği Kapsamındaki Projeler

4.1. Multipl Skleroz Tanılı Hastalarda Senkron ve Asenkron Egzersiz Programlarının Etkinliğinin Karşılaştırılması

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi - Nöroloji Bölümü ve bölümümüz tarafından yapılan işbirliği ile, multipl skleroz hastalarının tedavi ve rehabilitasyon süreçlerine yönelik multidisipliner bir yaklaşım benimsenmektedir. Bu proje, hastaların fiziksel kapasitelerini artırarak yaşam kalitelerini iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Nöroloji hekimi Prof. Dr. Rana Karabudak’a başvuran Multipl Skleroz hastaları, bölümümüz hocaları tarafından kapsamlı fizyoterapi değerlendirilmesine alınmakta ve kişiye özgü yapılandırılmış egzersiz önerileri kendilerine sunulmaktadır. Tübitak 1002-A Hızlı Destek Programına başvurusu yapılan projemize şimdiye kadar 17 katılımcı dahil edilmiştir. Bu katılımcılar arasından 7 tanesi 4 haftalık egzersiz programını bitirmiş olup 2. değerlendirmesine alınmıştır. Tüm katılımcılar egzersiz programlarına devam etmekle birlikte, yeni katılımcılar da eklenmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.