Beslenme ve Diyetetik Bölümü;

Öğrencilerimiz 4 yıllık eğitim süreci sonunda ‘Diyetisyen’ unvanı alıyorlar.Diyetisyen; beslenme ve diyetetik alanında eğitim almış, bireyleri yaş, ırk, cins,  kültür, yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları ve risklerine göre değerlendirerek onlara uygun beslenme şeklini belirleyen, toplumda beslenme ile ilişkili sorunları saptayarak toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi için plan ve politikalar üreten sağlık profesyonelidir. Diyetisyenler ayrıca yiyecek-içecek üreten veya sunan kurumlarda besinlerin üretiminden servisine kadarki tüm aşamalarda kalite süreçlerine katkıda bulunuyorlar.

Öğrencilerimiz, eğitim dilimizin İngilizce olması sayesinde beslenme konusunda hızla değişen uluslararası literatürü kolaylıkla izleyebiliyor, öğrenimleri sırasında bölümün anlaşmalı olduğu Erasmus ve değişim programları ile yurt dışında eğitimlerine farklı bir boyut kazandırabiliyor ve mezuniyetlerinden sonra ise dünyanın köklü üniversitelerinde yüksek lisans ve doktora fırsatı yakalayabiliyorlar. Aynı kampüsü paylaşan tıp, eczacılık, gıda mühendisliği, gastronomi ve mutfak sanatları, psikoloji gibi mesleklerini ilgilendiren bölümlerin varlığı nedeniyle öğrencilerimiz geniş bir yelpazede ders alma şansına sahip oluyorlar.