Dersin Dili:
İngilizce
Dersin Koordinatörü:
Dersi Verenler:
Dersin Amacı:
Bu dersin amacı öğrencilerin sağlıklı, hijyenik ve besin değeri yüksek besin üretimini öğrenmesidir. Farklı tüketici grupları için güvenli ve ekonomik menü planlamayı, mutfakta iş güvenliğini sağlamayı ve satın alma- depolama süreçlerini öğrenmek de dersin amaçlarındandır.
Dersin İçeriği:
Ev dışı beslenmenin tanımı ve sınıflandırılması, toplu beslenme sistemleri yönetim ve organizasyonu, personel yönetimi, mutfak iş kazaları ve mutfakta iş güvenliği, toplam kalite yönetimi, standart tarifeler, menü planlama, menü tipleri, mutfakta kullanılan ekipmanlar ve ekipman seçimi, satın alma ve depolama süreçleri
Dersin Öğretim Yöntemleri:
1. Anlatım Yöntemi 2. Örnek Olay Yöntemi 3. Problem Çözme Yöntemi 4. Tartışma Yöntemi 5. Gösteri Yöntemi 6. Grup çalışması
Dersin Ölçme Yöntemleri:
1. Yazılı sınav 2. Çoktan seçmeli test 3. Boşluk-doldurma 4. Doğru-Yanlış 5. Sözlü sınav 6. Sunum
Dikey Sekmeler
3