Dersin Dili:
İngilizce
Dersin Koordinatörü:
Dersi Verenler:
Dersin Amacı:
Bu ders öğrencilerin; fonksiyonel besinler, fonksiyonel besin bileşenleri ve bu bileşenlerin genel sağlık etkileri hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçlamaktadır.
Dersin İçeriği:
Bu ders kapsamında; fonksiyonel besinlerin tanımı ve sınıflandırılması, fonksiyonel besinler ile ilgili ülkemizde ve dünyadaki yasal düzenlemeler, fonksiyonel besin bileşenleri ve fonksiyonel besinlerin sağlık üzerine etkileri ele alınacaktır.
Dersin Öğretim Yöntemleri:
1. Anlatım Yöntemi 2. Örnek Olay Yöntemi 3. Problem Çözme Yöntemi 4. Tartışma Yöntemi 5. Gösteri Yöntemi 6. Grup çalışması
Dersin Ölçme Yöntemleri:
1. Yazılı sınav 2. Çoktan seçmeli test 3. Boşluk-doldurma 4. Doğru-Yanlış 5. Sözlü sınav 6. Sunum
Dikey Sekmeler
Tüm Sınıflar Seçmeli Dersler