Dersin Dili:
İngilizce
Dersin Koordinatörü:
Dersin Amacı:
Sürdürülebilir beslenme kavramı, gıda güvenliği ve gıda güvencesi konularının tanımı ve bu konudaki problemlerin ortaya konmasıyla, alternatif ve sürdürülebilir gıda üretimi ve tedariğine dayalı çözümlerin anlaşılması ve tartışılması, diyetisyenlerin bu konudaki etkinliğinin vurgulanması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği:
Gıda güvenliği, gıda güvencesi, gıda egemenliği kavramları, küresel gıda sorunları, gıda erişilebilirliği ve gıda adaleti, sağlıklı kaliteli güvenilir gıda, yerel tohum ve sağlıklı toprağın önemi, gıda üretiminde endüstriyel yöntemlerin yarattığı etkiler, zararlılarla başetme yöntemleri, toprak bilimi, ekolojik üretim, gıda israfı, yeni dünya düzeninde tarım ve beslenme, sağlıklı gıdaya sürdürülebilir erişim
Dersin Öğretim Yöntemleri:
1. Anlatım Yöntemi 2. Örnek Olay Yöntemi 3. Problem Çözme Yöntemi 4. Tartışma Yöntemi 5. Gösteri Yöntemi 6. Grup çalışması
Dersin Ölçme Yöntemleri:
1. Yazılı sınav 2. Çoktan seçmeli test 3. Boşluk -doldurma 4. Doğru -Yanlış 5. Sözlü sınav 6. Sunum
Dikey Sekmeler
Tüm Sınıflar Seçmeli Dersler