Dersin Dili:
İngilizce
Dersin Koordinatörü:
Dersi Verenler:
Dersin Amacı:
Bu ders öğrencilere; besinlerin hazırlanması ve pişirilmesi sırasında gerekli olan hijyen, besin güvenliği gibi kavramları açıklayarak her bir besin grubuna ilişkin besinlerin genel özelliklerini, pişirme sırasında meydana gelebilecek duyusal, fiziksel ve kimyasal reaksiyonların tanımlanarak uygun pişirme tekniklerini öğretmeyi amaçlamaktadır.
Dersin İçeriği:
Bu ders kapsamında; uygulama alanlarında gerekli olan hijyen süreçleri, besin güvenliği ve güvencesizliği gibi konular ile birlikte her bir besin grubunda yer alan besinlerin genel yapısı, pişirme ile birlikte meydana gelebilecek değişiklikler ve sağlıklı pişirme teknikleri ayrıntılı ve uygulamalı olarak ele alınacaktır.
Dersin Öğretim Yöntemleri:
1. Anlatım Yöntemi 2. Örnek Olay Yöntemi 3. Problem Çözme Yöntemi 4. Tartışma Yöntemi 5. Gösteri Yöntemi 6. Grup çalışması
Dersin Ölçme Yöntemleri:
1. Yazılı sınav 2. Çoktan seçmeli test 3. Boşluk-doldurma 4. Doğru-Yanlış 5. Sözlü sınav 6. Sunum
Dikey Sekmeler
1