Diyetisyenlerin ve beslenme uzmanlarının çalışma alanlarında pratik yapmasını sağlamaktır.
Dikey Sekmeler
Dersin Öğrenme Çıktıları
Dersin Öğrenme Çıktıları |
Program Öğrenme Çıktıları |
Öğretim Yöntemleri |
Ölçme Yöntemleri |
1) Mezuniyet sonrası çalışacakları iş yerlerinde kurumsal beklentileri tanımlar. |
1,3,4,5,6,7,8,9,11 |
2,4 |
N.A. |
2) Diğer sağlık personelleri ile iyi ilişkiler kurabilmelerini kolaylaştırır. |
1,3,4,5,6,7,8,9,11 |
2,4 |
N.A. |
3) Danışmanlık yapacakları birey veya gruplara yönelik uygun davranış yöntemleri geliştirir. |
1,3,4,5,6,7,8,9,11 |
2,4 |
N.A. |
4) Uygun dinleme ve doğru anlama ve anlatma gibi iletişim becerileri kazandırır. |
1,3,4,5,6,7,8,9,11 |
2,4 |
N.A. |
5) Çeşitli kurumlarda bireysel araştırma yapmayı açıklar. |
1,3,4,5,6,7,8,9,11 |
2,4 |
N.A. |
6) Veri toplamayı, bilimsel kaynakları taramayı ve bunları bir araya getirip, raporlama becerisini tanımlar. |
1,3,4,5,6,7,8,9,11 |
2,4 |
N.A. |
Dersin Akışı
DERS AKIŞI |
||
Hafta |
Konular |
Ön Hazırlık |
1 |
ORYANTASYON |
|
2 |
ALAN UYGULAMALARI |
|
3 |
ALAN UYGULAMALARI |
|
4 |
ALAN UYGULAMALARI |
|
5 |
ALAN UYGULAMALARI |
|
6 |
ALAN UYGULAMALARI |
|
7 |
ALAN UYGULAMALARI |
|
8 |
ALAN UYGULAMALARI |
|
9 |
ALAN UYGULAMALARI |
|
10 |
ALAN UYGULAMALARI |
|
11 |
ALAN UYGULAMALARI |
|
12 |
ALAN UYGULAMALARI |
|
13 |
ALAN UYGULAMALARI |
|
14 |
DEĞERLENDİRME |
|
15 |
DEĞERLENDİRME |
Kaynaklar
KAYNAKLAR |
|
Ders Notu |
|
Diğer Kaynaklar |
|
Materyal Paylaşımı
MATERYAL PAYLAŞIMI |
|
Dokümanlar |
|
Ödevler |
|
Sınavlar |
Değerlendirme Sistemi
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ |
||
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI |
SAYI |
KATKI YÜZDESİ |
Staj Sicil Formu |
4 |
60 |
Staj Devam Formu |
4 |
20 |
Staj Raporu |
4 |
20 |
TOPLAM |
|
100 |
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
DERSİN PROGRAM ÇIKTILARINA KATKISI |
|||||||
No |
Program Öğrenme Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
|||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||
1 |
Besin olarak kullanılan kimyasal yapıları ve insan beslenmesinin farklı koşullarda nasıl gerçekleştiğini derinlemesine bilir, bunun için uygun kaynakları kullanır. |
|
|
|
|
X |
|
2 |
Beslenme bilimlerinde araştırma yapabilme yeterliliklerini kullanır. |
|
|
X |
|
|
|
3 |
Çocuk ve ergen dönemine özgü beslenme gereksinimlerini bilir, bireysel ve toplumsal farklı koşullarda bu bilgileri analitik bir tutumla değerlendirerek gerekli eylemi gerçekleştirir. |
|
|
|
|
X |
|
4 |
Beslenme ve diyet danışmanlığı çerçevesinde meslek etiğini ve yasal düzenlemeleri uygular. |
|
|
|
X |
|
|
5 |
Gebelik ve emziklilik dönemlerine özgü beslenme gereksinimlerini bilir, bireysel ve toplumsal farklı koşullarda bu bilgileri analitik bir tutumla değerlendirerek gerekli eylemi gerçekleştirir. |
|
|
|
X |
|
|
6 |
Yetişkinlik döneminde tıbbi beslenme tedavisini gerektiren sağlık sorunlarını bilir ve bu süreçlerde uygulanması gereken eylemi gerçekleştirir. |
|
|
|
|
X |
|
7 |
Toplumsal beslenme sorunlarına yönelik çözümler üretir ve buna yönelik plan ve politikaların geliştirmesine katkı sağlar. |
|
|
|
|
X |
|
8 |
Meslek içi ve meslekler arası iletişim kurabilir ve multi-disipliner çalışmalarda en uygun ve güncel teknikleri alanına uygulayabilir. |
|
|
|
X |
|
|
9 |
Yaşadığı çevrenin beslenme durumunu saptayarak, gerektiğinde iyileştirmeyi amaçlayan etkinliklerin düzenlenmesini sağlar. |
|
|
|
X |
|
|
10 |
Mesleğindeki ve ilgili teknolojilerdeki gelişmeleri takip ederek kendini ve yaratıcılığını geliştirir, gerekli durumlarda inisiyatif kullanabilir. |
|
|
X |
|
|
|
11 |
Toplu beslenme yapılan kurumlarda verilen hizmetin insan sağlığı üzerindeki önemini bilir ve üretim süreçlerinde toplam kalite yönetimini uygular. |
|
|
|
|
X |
AKTS İş Yükü Tablosu
DERS KATEGORİSİ |
Uzmanlık / Alan Dersleri |
||
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
|||
Etkinlik |
SAYISI |
Süresi |
Toplam |
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 15x toplam ders saati) |
15 |
10 |
150 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) |
4 |
24 |
96 |
Toplam İş Yükü |
|
|
246 |
Toplam İş Yükü / 25 (s) |
|
|
9,84 |
Dersin AKTS Kredisi |
|
|
10 |