• Türkçe
  • English

Hemşirelik Bölümü Hakkında

Prof.Dr.Hediye Arslan Özkan

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Hemşirelik Bölüm Başkanı    

 

Hemşirelik Bölümüne Hoşgeldiniz

Bilim ve teknolojinin ışığında, evrensel standartlarda bir eğitimle, hemşirelik ve sağlık bakımı tasarımcısı olacak  liderler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Hemşireliğin temel uğraş alanı insan, aile ve toplumdur. İnsan çok karmaşık bir yapıya sahiptir, sağlık ve hastalık durumları da karmaşıktır, bu nedenle insanı  anatomik, fizyolojik, psikolojik, sosyal ve entellektüel tüm boyutları ile tanıması, anlaması, iyi bir gözlemci olması ve bilimsel verileri (kanıtları) kullanabilmesi için araştırma yapabilme ve sonuçlarını uygulamalarında kullanabilme becerilerini kazandırıyoruz. Eğitim ve yönetim konularında güçlü hemşireler olarak yetişmelerini, yaşamboyu öğrenmeyi alışkanlık haline getirme ve davranışa dönüştürmelerini destekliyoruz.

Derslerimizin içeriğinde, ilk yıldan başlayarak mesleğini ve çalışma alanlarını kendi gözünden de tanımasını sağlayacak gezi, gözlem ve röportajlar yapmalarını, bilimsel etkinliklerde aktif rol almalarını, araştırma ve bioistatistik dersleriyle birlikte her öğrenci için birebir danışmanlıkla bitirme tezi yaptırarak araştırma deneyimi kazanmalarını sağlıyoruz. Son sınıfta intörnlük çalışmaları ile iş yaşamına uyum ve çalışma ortamına hakim olma deneyimlerini güçlendiriyoruz. Bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimleri için  öğrenci kulüp faaliyetlerine ve her gün farklı alanlarda düzenlenen aktivitelere katılımlarını destekliyoruz.

Üniversitemizin hastanelerinde klinik uygulama ve mezuniyet sonrası çalışma olanakları bulunmaktadır.

Hemşirelik alanlarında oldukça deneyimli güçlü bir akademik kadroya sahip olan bölümümüzde, yükseklisans olarak devam eden lisansüstü programlarımıza bu yıl doktora programız da eklenecektir.

İnsanın var olduğu her ortamda yaşamın sağlıklı sürdürülebilmesi için hemşirelere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle çalışma alanları oldukça geniştir, ayrıca çeşitli branşlarda akademik kariyer olanakları bulunmaktadır.

Hümanist ve pozitif bir kişilik yapısına sahip olan, zorluklardan yılmayarak başetme çabası gösteren, yaşamboyu öğrenme ve gelişmekten zevk alan tüm gençlerimizi okulumuza ve mesleğimize bekliyoruz...

 

Hemşirelik Bölümü Nedir?

Bir bilim ve sanat dalı olarak kabul edilen hemşirelik mesleğinin, tek uğraş alanı insandır. Cinsiyet, ırk, din, dil gözetmeyerek iyi bir hemşire olabilmek için öncelikle insanı bir bütün olarak ele almak gerekir. Bireylerin yanı sıra aile ve toplum sağlık gereksinimlerini karşılamada etkin bir rolü olan hemşirelerin; insanı anatomik, fizyolojik, psikolojik, sosyal ve entelektüel olarak tanıması ve anlaması gerekmektedir. Hemşireliğin çağlar boyu gözlenen bir diğer önemli niteliği ise insanlığa karşılıksız yardımı, amaç edinmiş olmasıdır.

Amerikan Hemşireler Birliği (ANA), hemşireliği en geniş kapsamı ile “Hemşirelik yardım sunan bir meslek olup bu hizmetleriyle insanların sağlık ve esenliğine katkıda bulunur. Hemşireliğin, hizmet alan bireyler için yaşamsal bir önemi vardır: hemşirelik hizmetleri, hastanın kendisi, ailesi veya toplumun başka bir üyesi tarafından karşılanamayan hizmetlerdir” olarak tanımlamıştır.

Yıllar öncesinde hemşirelik sadece kadınların yapabileceği bir meslek olarak düşünülürken 2007 yılında çıkan “Hemşirelik Yasası” ile erkek öğrenciler de bu özverili mesleğe dahil olmuş ve başarılı bireyler haline gelmişlerdir.

Sağlık alanında hemşire, en çok ihtiyaç duyulan meslek mensubudur. Bu sebeple de hemşire olarak mezun olan öğrenciler hızlı bir şekilde iş bulabilmektedir. Hemşireler; üniversite, devlet ve özel hastanelerde çalışma alanına sahip olduğu gibi aynı zamanda akademik kariyeri de tercih edebilirler.

Hemşirelik Taban Puanları ve Sıralama

Puan Türü

Genel

Kontenjan

Yerleşen

En Düşük

Puan

En Yüksek

Puan

SAY-Burslu

 

SAY-%25 Burslu

 

SAY-%50 Burslu

7

 

23

 

 

46

7

 

15

 

 

44

329,61245

 

246,15713

 

 

254,53536

 

Hemşirelik Bölümü Ücretleri ve Fiyatları

Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümünün 2023 - 2024 eğitim/öğretim yılında geçerli olan ücretlerini bu sayfada görebilirsiniz.

Hemşirelik Burs İmkânları

Yeditepe Üniversitesi, aday öğrencilere farklı kategorilerde burs imkânı tanımaktadır. Hemşirelik bölümü sıralama aşamasında tercihlerinizi bu yönde değerlendirmek ve bölüme sağlanan burs olanaklarını detaylı incelemek için tıklayınız.

Yeditepe Üniversitesi'nde Hemşirelik Okumak

Evrensel standartlarda hemşireler yetiştirmeyi amaçlayan Yeditepe Üniversitesi Hemşirelik bölümü, bilim ve teknolojinin ışığında ilerlemektedir. Sunulan bilimsel verileri kullanarak araştırma yapılabilmesi ve uygulama beceresinin kazandırılmasının sağlandığı Hemşirelik bölümünde, ekip çalışması bilinci de desteklenmektedir.

Yeditepe Üniversitesi; insan gereksinimleri tanıyan, empati yapabilen, kendine güvenen, özverili, aktif, kanıta dayalı çalışan, bağımsız karar verebilen, meslekî ilkelere bağlı, sorgulayıcı, girişimci, hasta haklarına saygılı ve yaşam boyu öğrenme arzusu olan öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Hemşirelik, ekip çalışması gerektiren de bir bölümdür. Bütüncül bir yaklaşım ile hastaların tedavi ve bakımının uzman akademik kadro tarafından öğretildiği Hemşirelik bölümünde aynı zamanda tercih edilen hemşireler yetiştirme amacı da bulunmaktadır.

Mesleği daha yakından tanımak adına bilimsel etkinliklerde aktif rol alma, bitirme tezi ve staj ile öğrenciler deneyimlerine her geçen gün bir yenisini daha eklemektedir. Yeditepe Üniversitesi’nde aynı zamanda meslekî olarak değil sosyal ve kültürel olarak da gelişmelerini sağlamak amacıyla birçok kulüp faaliyetleri ve aktiviteleri de yer almaktadır.

Hümanist ve pozitif bir kişilik yapısına sahip olan, zorluklardan yılmayarak baş etme çabası gösteren, yaşam boyu öğrenme ve gelişmekten zevk alan tüm öğrencilerin başarı ile okuyabileceği bu bölümde klinik uygulama avantajı da bulunmaktadır. Yeditepe Üniversitesi bünyesinde ileri teknoloji ile donatılmış hastane ve kliniklerde eğitimin desteklenmesi, öğrencilerin iş hayatını yakından görmesini de sağlamaktadır.

Hemşirelik bölümünde verilen dersler arasında bu mesleği öğrenme adına gerekli tüm bilgiler aktarılmaktadır. Hemşireliğin temel ilkesini öğrenen ve bu doğrultuda eğitimine devam eden öğrenciler, sağlık alanındaki diğer dersler ile altyapılarını da sağlamlaştırmaktadır. Haftada 1 gün klinik staj yaparak derste öğrendiklerini de pekiştirme imkânı bulan hemşirelik bölümü öğrencileri, ihtiyaç duyacakları beceriyi de böylelikle kazanmış olurlar. Hemşireliğin temel derslerinin yanı sıra sağlık psikolojisi, toplumsal duyarlılık, kritik düşünme, makale değerlendirme, uygarlık tarihi, Türk Dili, araştırma gibi derslerle de kendilerini geliştirmektedirler.
Aynı üniversite içerisinde çift ana dal ve yan dal eğitimleri ise Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine sunulan bir başka avantajdır. Diğer bölümler ile iç içe bir eğitim hayatı sürdüren öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında iş bulması da oldukça kolaylaşmaktadır.

Farklı ülkelerdeki üniversiteler ile iş birliği içerisinde bulunan okulumuz öğrenci değişim programları ile eğitimini uluslararası boyuta taşımak isteyen öğrenciler için ayrıca bir fırsat olmaktadır.

Hemşirelik Mezunu Ne İş Yapar? Nerelerde Çalışır?

Nüfusun artış göstermesi, sosyal, ekonomik ve çevresel faktörlere de bağlı olarak sağlık sektörünü daha da önemli hale getirmiştir. Böylece de insanın var olduğu her ortamda sağlığın aranması ile hemşirelere olan ihtiyaç her geçen gün artış göstermektedir.

Hemşireler, doktorun planladığı tedaviyi uygulamanın yanı sıra hasta ve doktor arasında da çoğu zaman köprü görevi görmektedir. Hastaların sağlığını korumak, tedavide hastaya ve topluma bilgi vermek ve onların bakımı sağlamak hemşirelik görevleri arasında bulunmaktadır. Hastaların; kan basıncı, şeker, tansiyon ölçümü, serum ve ilaç tedavisi gibi ihtiyaçlarını da karşılayan hemşireler aynı zamanda operasyon öncesi hastayı hazırlar ve gerekli kontrolleri gerçekleştirir.

Tüm bireylere ırk, dil, din, yaş, cinsiyet vb. ayrımlar yapmadan eşit şekilde davranan hemşireler hastaların mahremiyetini de korurlar. Dürüstlüğün ve güvenirliğin önemli olduğu hemşirelikte mesleğin saygınlığını da korumak yer alan görevler arasındadır.

Çalışma alanı oldukça geniş olan hemşireler; kamu ve özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, sağlık danışmanlık merkezlerinde, Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüklerinde, iş yeri sağlık birimlerinde, sağlık ocaklarında, dispanserlerde, evde bakım merkezlerinde, acil sağlık hizmetleri istasyonlarında, polikliniklerin ve yoğun bakımların farklı bölümlerinde ve diğer sağlık hizmeti veren tüm kurumlarda çalışabilirler.

Poliklinik ve yoğun bakımlarda birden fazla birim yer almaktadır. Kardiyoloji, genel cerrahi, diş, iç hastalıkları, kadın hastalıkları, üroloji, KBB, onkoloji ve nöroloji bunlardan sadece birkaçıdır. Hemşireler aldıkları eğitimlerde yöneldikleri branşlara ve ilgi alanlarına göre de bu birimlerde uzmanlıklarını gerçekleştirebilirler.

Misyon Vizyon ve Tarihçe

Misyon

Öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda gelişimini destekleyen, evrensel değerler ve toplumun gereksinimleri kapsamında sağlığın geliştirilmesi, korunması, tedavi ve rehabilitasyonu için bakım, eğitim, yönetim ve araştırma üretimini teşvik eden, mesleki liderlerin yetişmesini destekleyen ulusal ve uluslararası eğitim vermektir.

Vizyon

Bilim ve teknolojinin ışığında mesleki gelişime öncülük etmek üzere evrensel standartlarda hemşirelik eğitimini sürdürerek, hemşirelik ve sağlık bakımı alanlarında liderler yetiştirmektir.

Tarihçe

 

Yeditepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2008 yılında eğitime başlamış ve 2013 yılından itibaren mezun vermektedir. Bölümün kurulmuş olduğu tarihten itibaren bireyin, ailenin ve toplumun sağlık bakım gereksinimlerini karşılamak üzere, mesleki bilgi ve beceriye sahip,  ekip ile uyum sağlama ve çalışabilme özellikleri kazanmış, analiz ve sentez yeteneklerine sahip, yeniliklere açık, girişimci ve yaşam boyu öğrenme alışkanlığı edinmiş nitelikli hemşireler yetiştirmektedir.

Hemşirelik Bölümü eğitim programının geliştirilmesinde öğrencilere kazandırılması gereken bilgi ve beceriler; Türkiye Yükseköğretim Kurulu Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ), Hemşirelik Ulusal Çekirdek Eğitim programı (HUÇEP), 6283 sayılı Hemşirelik Kanunu, 27515 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Hemşirelik Yönetmeliği,     27910 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Hemşirelik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Ek Yönetmelik”, 26775 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Doktorluk, Hemşirelik, Ebelik, Diş Hekimliği, Veterinerlik, Eczacılık ve Mimarlık Eğitim Programlarının Asgari Eğitim Koşullarının Belirlenmesine Dair Yönetmelik” temel alınmıştır. Bunların yanında toplum ihtiyaçları, öğrenci gereksinimleri ve kurumun kaynakları göz önüne alınarak, eğitim programında öğrencilerin kazanması gereken bilgi, beceri ve yetkinlikler, ders bazında açık bir şekilde ifade edilmiştir.

Hemşirelikte lisansüstü programlarına 2013-2014 tarihinde öğrenci alınmıştır. Lisansüstü eğitiminde; Hemşirelik Esasları, Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği, İç Hastalıkları Hastalıklar Hemşireliği, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Hastalıkları Hemşireliği, Halk Sağlığı Hemşireliği, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Hemşirelikte Eğitim, Hemşirelikte Liderlik ve Yönetim alan seçmeli dersleri ile eğitim verilmektedir.

Öğrenci Değişim Programları

Hemşirelik bölümünde İngilizce eğitim gören hemşire adayları Yeditepe Üniversitesi’nin öğrenci değişim programlarına katılarak uluslararası alanda bilgi alışverişi yapabilirler. Farklı kültürleri görmek ve tanımak adına da öğrencilerin hayatına büyük katkı sağlayan program hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için bu linke tıklayabilirsiniz.

Çift Ana Dal ve Yan Dal Olanakları

ÇİFT ANADAL ANLAŞMAMIZ OLAN BÖLÜMLER
Beslenme ve Diyetetik
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
Psikoloji
Sosyoloji
Tiyatro

YANDAL ANLAŞMAMIZ OLAN BÖLÜMLER
Beslenme ve Diyetetik
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
Genetik ve Biyomühendislik
İşletme
Kamu Yönetimi
Sosyoloji
Tiyatro
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Uluslararası Finans
Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
Yönetim Bilişim Sistemleri

Çift Anadal ve Yan Dal Progamlarımıza başvuru koşulları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Hakkında

Prof. Dr. Feryal SUBAŞI

Sağlık Bilimleri Fakültesi
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü; Evrensel nitelikte fizyoterapi ve rehabilitasyon eğitimi almış, fizyoterapistlik mesleğinin etik değerlerini benimsemiş, fiziksel sağlığın ve fonksiyonel becerilerin korunması, tedavisi ve geliştirilmesini ilke edinmiş, araştırmacı, paylaşımcı, katılımcı, özverili bireyler yetiştirmeyi hedeflemektir.

 

 

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ‘WORLD PHYSIOTHERAPY’ TARAFINDAN 2022-2027 SÜRESİNCE AKREDİTE EDİLMİŞTİR!

Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümümüz Dünya Fizyoterapi Konfederasyonu (World Physiotherapy) tarafından beş yıl süre ile tam akredite edilmiş Türkiye'de İngilizce eğitim veren uluslararası akreditasyona sahip ilk bölümdür.

Türkiye'de İngilizce eğitim veren uluslararası akreditasyona sahip ilk bölüm olmanın önemi ve gururu için lütfen okuyunuz.

Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü WPT (uluslararası akreditasyon) değerlendirme sonucuna ulaşmak için tıklayınız.

Dünya çapında uluslararası akreditasyona sahip programları görmek için tıklayınız.

 

Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümümüz Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) Değerlendirme Kurulu tarafından akredite edilmiştir.

Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü SABAK (ulusal akreditasyon) değerlendirme sonucuna ulaşmak için tıklayınız.

 

 

Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümümüz Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde Görme Engelli, İşitme Engelli, Otizm Spektrum Bozukluğu, Zihin Engelli, Bedensel Engelli için yaptığı düzenlemelerden dolayı Engelsiz Program Nişanı ile ödüllendirilmiştir. Ödülü görüntülemek için tıklayınız.

 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Bloomberg HT Yayını

 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Tanıtım Videosu

 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Araştırmalarımız Videosu

 

Sosyal Medyada Bölümümüz

               

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Nedir?

Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, toplumun gelişmesi ile doğru orantılı olarak artan sağlık sektöründeki yeni iş ve meslek alanlarının ortaya çıkması ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon dalında akademik uzman kadrosu ile eğitim vermektedir. Teknolojik ilerlemelerin bilgi birikimiyle birleşmesi ile insan yaşamanın kalitesinin artırılmasını sağlayan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde öğrencilere aynı zamanda mesleğin etik değerini benimsetmek sağlanmaktadır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri; temel bilgileri kullanarak problemleri tanımak, analiz etmenin yanı sıra tedavide en uygun işlemi öğrenip doğru bir şekilde uygulama beceresi de kazanmaktadır. Sadece ulusal değil uluslararası düzeyde gerekli sağlık bilgilerine erişen öğrenciler aldıkları eğitimin yanı sıra özverili bireylere dönüşmektedir. Tüm yaş gruplarındaki bireylerin hastalık, kaza ya da doğumsal engel sonrasında hayatına en üst seviyede devam etmesini amaçlayan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri, bireyler ile doğru iletişim konusunda da tecrübe edinmektedir.

Günümüzde sağlığa ve kaliteli yaşama verilen önemin artması ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olan öğrencilerin çalışma alanları da oldukça geniştir. Kamu ve devlet hastanelerinde, sağlık ve spor merkezlerinde, spor kuruluşları ve kulüplerinde, özel eğitim merkezlerinde, belediyelerde ve evde bakım merkezlerinde, huzurevlerinde ve fizyoterapi merkezlerinde çalışma olanağı bulabilen öğrenciler aynı zamanda okullar ve engelli olan çocuklar için özel olarak kurulmuş eğitim kurumlarında da görev yapabilmektedir.

Tüm bu kurum ve kuruluşlarda çalışmayı ve insan sağlığına katkıda bulunmak isteyen aday öğrencilerin liselerin “sayısal” bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Yeditepe Üniversitesi’nin sunmuş olduğu burs imkânlarından da faydalanabilecek öğrenciler Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü sıralama puanları ile tercihlerini gerçekleştirebilirler.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Taban Puanları ve Sıralama

Puan Türü

Genel

Kontenjan

Yerleşen

En Düşük

Puan

En Yüksek

Puan

SAY-Ücretli

2

23

 

 

SAY-Burslu

 

SAY-%25 Burslu

 

SAY-%50 Burslu

6

 

15

 

 

40

8

 

27

 

 

27

382,82830

 

 

 

 

284,15393

 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Ücretleri ve Fiyatları

Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünün 2023 - 2024 eğitim/öğretim yılında geçerli olan ücretlerini bu sayfada görebilirsiniz. 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Burs İmkânları

Yeditepe Üniversitesi bünyesinde çeşitli bölümler yer almaktadır. Bu bölümlere göre de sunulan burs imkânları farklılık göstermektedir. Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlı olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü için geçerli olan burs başlıklarını buradan inceleyebilir ve detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi'nde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Okumak

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü; sağlık mesleklerindeki çeşitlenmenin de artmasıyla kalite ile donatılmış sağlık çalışanlarını yetiştirmektedir. Çağdaş teknolojileri takip eden ve bunun ışığında güncel bilgiler ile eğitim olanağı sunan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü; sunduğu bu eğitim ile öğrencilerin, alanında kullanılacak uygun terapiyi seçip tedavi programını planlarken güncel literatürü de izleme fırsatı bulmasını sağlamaktadır. Değerlendirme ve uygulayabilme beceresi kazanan öğrenciler bu süreçte eleştirel ve yorumlayıcı bakış açısı da kazanmış olmaktadır.

Bu eğitimi alan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri aynı zamanda meslek etiğini geliştirme ve disiplinli çalışma beceresini de kazanmaktadır. Değişen vakalar ile fizyoterapist öğrencileri her geçen gün kendini daha da çok geliştirmeye açık olmaktadır. Bölümün gerektirdiği temel bilgilerin üzerine eklenen her yeni bilgiyi hayata geçirme fırsatı ise yurt içi ve yurt dışında sağlanan staj imkânı ile pratik kazanmaktadır. Yeditepe Üniversitesi öğrencileri ikinci sınıf sonunda devlet hastaneleri ve özel kliniklerde zorunlu staj yaparak mesleğine katkı sağlamış olurken üçüncü sınıf sonunda ise öğrenci değişim programları ile uluslararası düzeyde de bilgiye erişme imkânına ulaşmıştadır. Yapılan zorunlu stajlar sadece bilgileri kullanmak değil iş hayatına kısa sürede atılmak için de avantaj haline gelmektedir.

Stajın yanı sıra çift ana dal ve yan dal eğitim programları öğrencilerin bu meslekte emin adımlarla yürümesi adına da oldukça önemlidir. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon öğrencileri okudukları bölüm ile ilişkili olan diğer dallar ile farklı bakış açıları kazanmakta ve kendilerini geliştirme fırsatı bulmaktadır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Mezunu Ne İş Yapar? Nerelerde Çalışır?

Dünya çapında aranılan ve geleceği olan mesleklerden biri de fizyoterapistliktir. Bu bölümden mezun olarak fizyoterapist unvanı olan kişiler, hasta ve sağlıklı insanların sağlıklarını korumanın yanı sıra fonksiyonel olarak en iyi şekilde yaşamlarını devam ettirmesini sağlar. Gerekli tedavi yöntemlerini uygulayarak kanıta dayalı çözüm önerilerinde bulunan fizyoterapistler aynı zamanda sürekli ve sağlıklı iletişim becerisi ile de profesyonel meslek hayatlarını sürdürürler. Gerekli cihazlar ve yöntemler ile kişiye üst düzey yaşam kalitesi sunan bu meslek grubundaki çalışanlar birçok kurumda iş bulabilme fırsatına sahiptir.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon mezun olan öğrenciler; fizik tedavi merkezlerinde, kamu ve özel hastanelerde, sağlık merkezlerinde, spor kuruluşlarında, evde bakım merkezlerinde, huzurevlerinde, özel eğitim kurumlarında ve kaplıca gibi birçok farklı sektörde çalışabilirler.

Fizyoterapistler edindikleri bilgi birikimi ile aynı zamanda nöroloji ve nöroşirurji, ortopedi ve travmatoloji, romatoloji, göğüs hastalıkları, kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi, kadın sağlığı, obstetrik ve ürojinekolojik problemler, spor yaralanmaları, yoğun bakım, geriatri evde bakım, çocuk hastalıkları, genel cerrahi, plastik cerrahi gibi birçok farklı alanda da hizmet verebilmektedir.

Hasta ve diğer doktorların yanı sıra tüm sağlık personelleri ile iletişim halinde olan fizyoterapistler, çalışma hayatlarında belirli bazı konularda da uzmanlaşmayı tercih edebilirler. Fizyoterapistlerin tercih edecekleri bir diğer çalışma olanağı ise doktora çalışmalarını tamamlayıp akademik kariyerlerini sürdürmektir.

Kendini geliştirmeye duyarlı olan ve mesleğinin gerekliliklerini doğru bir şekilde yerine getirmeyi amaçlamış fizyoterapistler, ulusal ve uluslararası alanda tedavi yöntemlerinde başarı kazanabilen sağlık personelleridir.

Misyon Vizyon ve Tarihçe

Yeditepe Üniversitesi 07.06.1996 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 22659 sayılı karar ile kurulmuş bir Vakıf Üniversitesidir. 9/7/2007 tarihli ve 2007/12480 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Rektörlüğe bağlı olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmuştur. Fakültemiz İngilizce eğitim veren ve bir vakıf Üniversitesi bünyesinde kurulan ilk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'dür. 2008-2009 Eğitim-öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlamış olan Bölümümüz 2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibariyle sekizinci dönem mezunlarını vermiştir. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde 2011-2012 eğitim-öğretim yılında başlatılmış olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Spor Fizyoterapisi Anabilim Dalları kapsamında gerek kendi mezunlarımıza ve gerekse diğer üniversitelerden mezun olmuş fizyoterapistlere yüksek lisans eğitimi verilmektedir

Öğrenci Değişim Programları

Eğitim fırsatlarını yurt dışına da taşıyan Yeditepe Üniversitesi, öğrencilerin global eğitim seviyesine ulaşmasını sağlamaktadır. Yurt dışında bulunan üniversitelerle sağlanan iş birliği ile öğrenciler sadece uluslararası düzeyde bir eğitim almış olmakla kalmayıp aynı zamanda farklı kültürleri de deneyimle fırsatı bulmaktadır. Öğrenci değişimleri hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Çift Ana Dal ve Yan Dal Olanakları

ÇİFT ANADAL ANLAŞMALI BÖLÜMLERİMİZ

  • Eczacılık
  • Psikoloji
  • Genetik ve Biyomühendislik
  • Beslenme ve Diyetetik
  • Hemşirelik

Çift Anadal ve Yan Dal Programlarımıza başvuru koşulları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Hakkında

Prof. Dr. B. Serdar ÖZTEZCAN
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Dekan

Beslenme ve Diyetetik Bölümü; Bilimin ışığında ve sağladığı multidisipliner yaklaşımlar ile bireylerin ve toplumların beslenme alışkanlıklarını değerlendirerek onlara uygun beslenme tedavisi planlayan ve uygulayan çağdaş, etik değerlerine sahip çıkan, son derece  donanımlı diyetisyenler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Nedir?

Besinlerin insan sağlığı üzerindeki etkisi ve nasıl tüketilmesi konusunda araştırmalar yapan Beslenme ve Diyetetik, Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan bölümlerden biridir. Bu bölümde doğru beslenmek ve sağlığı korumak öncelikli amaçlar arasındadır.

Hızla gelişen dünyada artan obezite sorunu ile beslenme daha da önemli bir hale gelmiştir. Beslenmede amaç sadece kilo vermek değil aynı zamanda vücudun doğru çalışmasını da sağlamaktır. Bu doğrultuda Beslenme ve Diyetetik bölümünde, uzman akademisyenler tarafından eğitim verilmekte ve bilimin ışığında profesyonel diyetisyenler yetiştirilmektedir.

Beslenme ve Diyetetik bölümünde; bireylerin ve toplumların beslenme alışkanlıkları değerlendirilir, buna uygun beslenme tedavisi planlanır ve uygulanır. Etik değerleri göz önünde bulundurarak çağdaş ve bilgili öğrencileri topluma kazandırmak amacıyla verilen eğitimlerde aynı zamanda öğrencinin geliştirilmiş ve kapsamlı öğretiler kazanması da sağlanmaktadır.

Hızla gelişen bu bilim dalından mezun olan öğrenciler çeşitli alanlarda da çalışma imkânı bulmaktadır. Hastaneler ve tedavi kurumları, yiyecek-içecek hizmeti veren kuruluşlar, ilaç endüstrisi gibi birçok alanda görev alabilen öğrenciler aynı zamanda özel kliniklerde diyetisyenlik hizmeti de verebilmektedir.

Oldukça geniş bir sektöre hitap eden ve son yıllarda sıkça aranılan Beslenme ve Diyetetik bölümünde eğitim görmek için liselerin “sayısal” bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Yeditepe Üniversitesi’nde dört yıllık bir eğitimin ardından mezun olmak ve iş hayatına atılmak için Beslenme ve Diyetetik bölümü sıralamalarını inceleyebilir ve buna göre tercihlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Beslenme ve Diyetetik Taban Puanları ve Sıralama

Son 3 Yılın LYS Taban ve Tavan Puanları

Yeditepe Üniversitesi

2022

2023

2024

Kontenjan

Yerleşen

En Küçük
Puan

En Büyük
Puan

Kontenjan

Yerleşen

En Küçük
Puan

En Büyük
Puan

Kontenjan

Yerleşen

En Küçük
Puan

En Büyük
Puan

Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) (Ücretli)

28

28

283,83

321,86

28

21

198,13

298,18

-

-

-

-

Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) (Burslu)

12

12

432,79

466,21

10

10

405,77

437,71

5

5

384,41

409,78

Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) (%50 İndirimli)

40

40

333,10

424,73

40

40

301,25

398,86

34

34

278,44

367,16

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ücretleri ve Fiyatları

Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünün 2023 - 2024 eğitim/öğretim yılında geçerli olan ücretlerini bu sayfada görebilirsiniz.

Beslenme ve Diyetetik Burs İmkânları

Sağlık Bilimleri Fakültesi bölümlerinden biri olan Beslenme ve Diyetetik aday öğrencileri için burs imkânı bulunmaktadır. Yeditepe Üniversitesi’nde bölümler ve dallar için uygulanan farklı burs şartları yer almaktadır. Beslenme ve Diyetetik bölümü için sağlanan burs olanağını detaylı incelemek için bu linke tıklayabilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi'nde Beslenme ve Diyetetik Okumak

Beslenme ve Diyetetik bölümünde mesleği ile ilgili tüm bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazanmış olan diyetisyenler yetiştirmek amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda verilen eğitim ile disiplinli çalışmayı görev edinen öğrenciler, sadece birey değil toplum sağlığını da koruyup geliştiren ve iyileştiren birer diyetisyen olmaktadır.

Bu meslekte başarılı olmak ve topluma katkı sağlamak adına güncel olan meslekî bilgileri, teknolojik gelişmeleri ve toplum ilerleyişini de takip etmek gerekmektedir. Önce kendine sonra sağlık alanına faydalı olabilmek adına yapılan bu takip aynı zamanda beslenme bilimlerinde araştırma yapabilme yeteneği de kazandırmaktadır.

Alanında uzman akademik kadro tarafından eğitim alan öğrenciler öğrendiklerini pratiğe çevirme şansı da bulmaktadır. Yeditepe Üniversitesi bünyesinde bulunan ileri teknoloji ile donatılmış yüksek kaliteli hastane ve sağlık merkezleri, öğrenciler için büyük avantaj olmaktadır. Öğrenciler, bu merkezlerde eğitimlerini pekiştirirken aynı zamanda kendinden üst sınıfta bulunan diğer öğrenciler ile de bilgi alışverişinde bulunma fırsatı yakalamaktadır.

Yeditepe Üniversitesi’nde bulunan bazı bölümlerin aynı alanda olması da yine öğrenciye kazandırılan diğer fırsatlar arasındadır. Özellikle çift ana dal ve yan dal eğitim programları alan öğrenciler diğer bölümler ile aynı alanda bulunmanın kolaylığını yaşamaktadır.

Beslenme ve Diyetetik bölümünde verilen eğitimin İngilizce olmasının birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlardan en önemlisi yurt dışı programlarında eğitimlere daha çabuk uyum sağlamak ve kısıtlı süreyi en iyi şekilde kullanmaktır. Ayrıca uluslararası düzeyde bilimsel çalışmaları incelemek için mesleğin geliştirilmesinde de oldukça önemlidir.

Beslenme ve Diyetetik Mezunu Ne İş Yapar? Nerelerde Çalışır?

Küresel çapta önemi olan Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olan öğrenciler birçok sağlık kuruluşunda iş bulabilmektedir. Aldığı eğitim/öğretim ile becerilerini geliştiren ve yenilikleri takip eden öğrenciler toplumsal beslenme sorunlarında da oldukça bilinçlidir. Bu sorunlara çözüm üreten diyetisyenler aynı zamanda politikaların gelişmesine de katkı sağlayabilir. Toplam kalite yönetimini uygulama becerisi kazanan mezunlar fabrika, otel vb. toplu beslenme yapılan kurum ve kuruluşlarda başarılı bir iş hayatı sürdürebilir. Toplumsal beslenmenin yanı sıra mezunlar; çocukluk ve ergenlik, gebelik ve yetişkinlik dönemindeki beslenme alanında da uzmanlaşabilir. Diyetisyenler, her bireye özgü beslenme gereksinimlerini bilir ve bunları uygulamaya aktarabilir.

Beslenme ve Diyetetik bölümü de sağlık alanında en çok ihtiyaç duyulan dallar arasında bulunmaktadır. Sadece kamu ve özel hastanelerde değil farklı sektörlerde de çalışma imkânı sağlayan bu bölüm sayesinde mezunlar; yataklı ve yataksız tedavi kurumlarında, özel bakım merkezlerinde, yemek hizmeti veren kurumlarda, yiyecek-içecek üretimi yapan ve satan kuruluşlarda, eğitim kurumlarında, araştırma-geliştirme kurumlarında, FAO, WHO, UN, UNICEF gibi uluslararası sağlık ve beslenme kuruluşlarında, beslenme ile ilgili tüm resmî kuruluşlarda, spor kulüplerinde, yiyecek-içecek üretimi ile ilgili kalite belgelendirme kuruluşlarında, özel beslenme ve danışmanlık merkezlerinde, özel sağlık ve eğitim kamplarında, besin-ilaç endüstrisinde ve medya kuruluşları gibi birçok yerde iş olanağı bulabilmektedir.

Misyon Vizyon ve Tarihçe

Misyon

Hem ülkemiz ihtiyaçlarına cevap verebilecek, hem de dünyanın farklı ülkelerinde mesleklerini başarı ile yürütebilecek, bireyleri yaş, ırk, cins, kültür, yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları ve risklerine göre değerlendirerek onlara uygun beslenme şeklini belirleyebilecek, toplumda beslenme ilişkili sorunları saptayarak toplum sağlığının korunması ve gelirştirilmesi için plan ve politiklar üretebilecek, beslenme ve diyetetik alanında eğitim almış, çalışma hayatı boyunca etik değerlere bağlı kalacak bireyler yetiştirmek.

Vizyon

Aldığı eğitimle mesleğinin gerektirdiği bilgi, beceri ve yetkinliği en üst düzeyde kazanabileceğinin bilinci ve sorumluluğundaki öğrencileri,  öğrenmeye, öğretmeye ve bilimsel araştırmalara olan sevgisi ile sağlığının korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesini akademik düzeyde hedef edinmiş öğretim üyelerinin uyum ve özveri içinde çalıştığı bir bölüm olmak.

Tarihçe

Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi; Millî Eğitim Bakanlığının 9/7/2007 tarihli ve 15687 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 9/7/2007 tarihinde, 2007/12480 sayılı karar ile kurulmuştur. (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2007/08/20070804-6.htm)

Programın lisans düzeyindeki eğitimi Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak 2008-2009 eğitim-öğretim yılında başlamıştır ve  ilk mezunlarını 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının sonunda vermiştir.

Öğrenci Değişim Programları

Kültür çeşitliliğine ve uluslararası düzeyde eğitime önem veren Yeditepe Üniversitesi, öğrencilerin ortak bir kurumda deneyim kazanmasını amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen öğrenci değişim programları ile Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencileri, bilgilerini yurt dışındaki okullarda pekiştirme imkânı bulmaktadır. Sadece bilgi değil kültürel paylaşımların da yaşandığı bu eğitim kapsamı hakkında detaylı bilgiyi ilgili sayfadan inceleyebilirsiniz.

Çift Ana Dal ve Yan Dal Olanakları

ÇİFT ANADAL ANLAŞMALI BÖLÜMLERİMİZ

  • Psikoloji
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Antropoloji
  • Gıda Mühendisliği
  • Hemşirelik
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
  • Eczacılık
  • Genetik ve Biyomühendisliği
  • Radyo Televizyon ve Sinema
  • Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

Çift Anadal ve Yan Dal Programlarımıza başvuru koşulları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

YAN DAL ANLAŞMALI BÖLÜMLERİMİZ

Beslenme ve Diyetetik Bölümü yan dal programına Yeditepe Üniversitesi’nin tüm bölümlerinden öğrenci kabul edilmektedir. Bazı bölümler özelinde yapılan Yan Dal protokolü haricinde, tüm fakülte ve bölümlerden gelen öğrenciler Beslenme ve Diyetetik Bölümü Yan dal Program Protokolü’ne tabidir. (Bölümler arası özel bir protokol yapılmadığı takdirde bu protokol geçerlidir.)

About the Department of Nursing

Prof.Dr.Hediye Arslan Ozkan

Faculty of Health Sciences

Head of Nursing Department

 

Welcome to the Department of Nursing

In the light of science and technology, we aim to train leaders who will be nursing and health care designers with an education at universal standards.

The main field of interest of nursing is people, family and society. Humans have a very complex structure, their health and disease states are also complex, so they can do research and apply their results in order to know and understand human with all its anatomical, physiological, psychological, social and intellectual dimensions, to be a good observer and to use scientific data (evidence). We provide the skills to use. We support them to grow up as strong nurses in education and management, and turn lifelong learning into a habit and behavior.

In the content of our courses, starting from the first year, we enable them to make trips, observations and interviews that will enable them to know their profession and work areas from their own eyes, to take an active role in scientific activities, and to gain research experience by having each student do a graduation thesis with one-on-one counseling together with research and biostatistics courses. In the last year, we strengthen the experience of adapting to business life and mastering the working environment with internship studies. We support their participation in student club activities and activities organized in different fields every day for their scientific, social and cultural development.

There are clinical practice and post-graduation work opportunities in our university's hospitals.

In our department, which has a strong academic staff who are highly experienced in the fields of nursing, our doctorate program will be added to our graduate programs this year.

Nurses are needed in order to maintain a healthy life in every environment where people exist. For this reason, the fields of study are quite wide, and there are academic career opportunities in various branches.

We welcome all our young people to our school and profession, who have a humanistic and positive personality, who try to cope with difficulties without giving up, who enjoy lifelong learning and development...

What is the Department of Nursing?

The only field of occupation of the nursing profession, which is accepted as a branch of science and art, is people. In order to be a good nurse regardless of gender, race, religion or language, it is necessary to consider the person as a whole. Nurses, who have an active role in meeting family and community health needs as well as individuals; It is necessary to recognize and understand human anatomically, physiologically, psychologically, socially and intellectually. Another important feature of nursing, which has been observed throughout the ages, is that it aims at helping humanity free of charge.

The American Nursing Association (ANA) defines nursing in its widest scope as “Nursing is a helping profession and contributes to the health and well-being of people with these services. Nursing has a vital importance for individuals receiving services: nursing services are services that cannot be provided by the patient himself, his family or another member of the society.

While nursing was thought to be a profession that only women could do years ago, with the "Nursing Law" enacted in 2007, male students have also been included in this self-sacrificing profession and have become successful individuals.

In the field of health, the nurse is the most needed profession. For this reason, students who graduate as nurses can find a job quickly. Nurses; They can choose to work in universities, public and private hospitals, as well as an academic career.

Nursing Base Scores and Ranking

Score Type General Quota settled Lowest

Score

Highest Score
SAY-Scholarship

 

SAY-%25 Scholarship

 

SAY-%50 Scholarship

7

 

23

 

 

46

7

 

15

 

 

44

329,61245

 

246,15713

 

 

254,53536

 

Nursing Department Fees and Prices

You can see the fees of Yeditepe University Faculty of Health Sciences Nursing Department in the 2020/2021 academic year on this page. https://yeditepe.edu.tr/tr/aday-ogrenci/ucretler

Nursing Scholarship Opportunities

Yeditepe University provides scholarship opportunities to candidate students in different categories. Click here to evaluate your preferences in this direction during the ranking stage of the nursing department and to examine the scholarship opportunities provided to the department in detail. https://yeditepe.edu.tr/tr/aday-ogrenci/burs-olanaklari

Studying Nursing at Yeditepe University

Yeditepe University Nursing Department, which aims to train nurses at universal standards, progresses in the light of science and technology. Teamwork awareness is also supported in the Nursing department, where research can be done using the scientific data presented and the ability to practice is provided.

Yeditepe University; aims to educate students who recognize human needs, empathize, self-confident, self-sacrificing, active, work based on evidence, make independent decisions, adhere to professional principles, inquiring, enterprising, respect patient rights and have a desire for lifelong learning.

Nursing is also a department that requires teamwork. Nursing department, where the treatment and care of patients is taught by expert academic staff with a holistic approach, also has the aim of training preferred nurses.

In order to get to know the profession better, the students add a new one to their experiences with each passing day by taking an active role in scientific activities, thesis and internship. At Yeditepe University, there are also many club activities and activities in order to ensure their development not only professionally but also socially and culturally.

There is also the advantage of clinical practice in this section, which can be studied successfully by all students who have a humanistic and positive personality, struggle to cope with difficulties without giving up, and enjoy lifelong learning and development. Supporting education in hospitals and clinics equipped with advanced technology within Yeditepe University also enables students to see business life closely.

Among the courses given in the nursing department, all the necessary information is given in order to learn this profession. Students who learn the basic principle of nursing and continue their education in this direction strengthen their infrastructure with other courses in the field of health. Nursing students, who have the opportunity to reinforce what they have learned in the course by doing clinical internship once a week, gain the skills they will need in this way. In addition to the basic courses of nursing, they also improve themselves with courses such as health psychology, social sensitivity, critical thinking, article evaluation, history of civilization, Turkish Language and research.
Double major and minor education within the same university is another advantage offered to Yeditepe University students. It is also very easy for students who continue an education life intertwined with other departments to find a job after graduation.

Our school, which cooperates with universities in different countries, is also an opportunity for students who want to take their education to the international dimension with student exchange programs.

What Does a Nursing Graduate Do? Where does work?

The increase in population has made the health sector even more important depending on social, economic and environmental factors. Thus, with the search for health in every environment where people exist, the need for nurses is increasing day by day.

In addition to applying the treatment planned by the doctor, nurses often act as a bridge between the patient and the doctor. Protecting the health of patients, informing the patient and society in treatment, and providing care are among the duties of nursing. Patients; Nurses, who also meet their needs such as blood pressure, sugar, blood pressure measurement, serum and drug therapy, also prepare the patient before the operation and perform the necessary controls.

All individuals are based on race, language, religion, age, gender, etc. Nurses who act equally without discrimination also protect the privacy of patients. In nursing, where honesty and reliability are important, protecting the dignity of the profession is among the duties.

Nurses with a wide working area; in public and private hospitals, rehabilitation centers, health consultancy centers, Ministry of Health and Provincial Health Directorates, workplace health units, health centers, dispensaries, home care centers, emergency health services stations, different departments of polyclinics and intensive care units and all other health services. can work in institutions.

There are more than one unit in the polyclinic and intensive care units. Cardiology, general surgery, dentistry, internal medicine, gynecology, urology, oncology and neurology are just a few of them. Nurses can also specialize in these units according to their branches and interests in the training they receive.

Mission Vision and History

Mission

To provide national and international education that supports the development of students in line with their abilities, encourages the production of care, education, management and research for the development, protection, treatment and rehabilitation of health within the scope of universal values ​​and the needs of the society, and supports the training of professional leaders.

Vision

To raise leaders in the fields of nursing and health care by continuing nursing education at universal standards in order to lead professional development in the light of science and technology.

History

Yeditepe University, Faculty of Health Sciences, Department of Nursing started its education in 2008 and has been graduating since 2013. Since the establishment of the department, it has been training qualified nurses who have professional knowledge and skills, have the ability to adapt and work with a team, have analysis and synthesis skills, open to innovations, entrepreneurial and lifelong learning habits, in order to meet the health care needs of the individual, family and society. .

The knowledge and skills that should be acquired by the students in the development of the Nursing Department education program; Turkey Higher Education Council Qualifications Framework (TYYÇ), Nursing National Core Education program (HUÇEP), Nursing Law No. 6283, Nursing Regulation published in the Official Gazette No. 27515, “Additional Regulation on Amending the Nursing Regulation” published in the Official Gazette No. 27910, Based on the “Regulation on the Determination of the Minimum Education Conditions for Doctorate, Nursing, Midwifery, Dentistry, Veterinary, Pharmacy and Architecture Education Programs” published in the Official Gazette No. 26775. In addition, the knowledge, skills and competencies that students should acquire in the education program are clearly expressed on a course basis, taking into account the needs of the society, the needs of the students and the resources of the institution.

Students were admitted to graduate programs in nursing in 2013-2014. In graduate education; Nursing Fundamentals, Surgical Diseases Nursing, Internal Diseases Nursing, Obstetrics and Gynecology Nursing, Pediatric Nursing, Public Health Nursing, Mental Health and Diseases Nursing, Nursing Education, Nursing Leadership and Management elective courses.

Student Exchange Programs

Nurse candidates who study English in the nursing department can exchange information internationally by participating in the student exchange programs of Yeditepe University. You can click on this link to get detailed information about the program, which makes a great contribution to the lives of students in order to see and get to know different cultures.https://international.yeditepe.edu.tr/

Double Major and Minor Opportunities

DEPARTMENTS WITH OUR DOUBLE MAJOR AGREEMENT 
Nutrition And Dietetics
Physical therapy and rehabilitation
psychology
Sociology
Theatre

DEPARTMENTS WITH OUR MINOR AGREEMENTS
Nutrition and Dietetics
Information Systems and Technologies
Genetics and Bioengineering
Business
Public administration
Sociology
Theatre
Tourism and hotel Management
International Finance
International Logistics and Transport
International Trade and Business
management information systems

Click  for detailed information about the application conditions for our Double Major and Minor Programs

Prof. Dr. Feryal SUBAŞI

Faculty of Health Sciences
Department of Physiotherapy and Rehabilitation

 

Department of Physiotherapy and Rehabilitation; this program aims to educate individuals to be researchers, through sharing, participating and self-sacrifice to achieve a universal physiotherapy and rehabilitation education, adopt the ethical values of the physiotherapy profession, and adopt the principles of protection, treatment, and development of the physical health and functional skills.