Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü | Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Türkçe
  • English

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Hakkında

Prof. Dr. Feryal SUBAŞI

Sağlık Bilimleri Fakültesi
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü; Evrensel nitelikte fizyoterapi ve rehabilitasyon eğitimi almış, fizyoterapistlik mesleğinin etik değerlerini benimsemiş, fiziksel sağlığın ve fonksiyonel becerilerin korunması, tedavisi ve geliştirilmesini ilke edinmiş, araştırmacı, paylaşımcı, katılımcı, özverili bireyler yetiştirmeyi hedeflemektir.

 

 

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ‘WORLD PHYSIOTHERAPY’ TARAFINDAN 2022-2027 SÜRESİNCE AKREDİTE EDİLMİŞTİR!

Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümümüz Dünya Fizyoterapi Konfederasyonu (World Physiotherapy) tarafından beş yıl süre ile tam akredite edilmiş Türkiye'de İngilizce eğitim veren uluslararası akreditasyona sahip ilk bölümdür.

Türkiye'de İngilizce eğitim veren uluslararası akreditasyona sahip ilk bölüm olmanın önemi ve gururu için lütfen okuyunuz.

Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü WPT (uluslararası akreditasyon) değerlendirme sonucuna ulaşmak için tıklayınız.

Dünya çapında uluslararası akreditasyona sahip programları görmek için tıklayınız.

 

Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümümüz Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) Değerlendirme Kurulu tarafından akredite edilmiştir.

Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü SABAK (ulusal akreditasyon) değerlendirme sonucuna ulaşmak için tıklayınız.

 

 

Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümümüz Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde Görme Engelli, İşitme Engelli, Otizm Spektrum Bozukluğu, Zihin Engelli, Bedensel Engelli için yaptığı düzenlemelerden dolayı Engelsiz Program Nişanı ile ödüllendirilmiştir. Ödülü görüntülemek için tıklayınız.

 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Bloomberg HT Yayını

 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Tanıtım Videosu

 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Araştırmalarımız Videosu

 

Sosyal Medyada Bölümümüz

               

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Nedir?

Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, toplumun gelişmesi ile doğru orantılı olarak artan sağlık sektöründeki yeni iş ve meslek alanlarının ortaya çıkması ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon dalında akademik uzman kadrosu ile eğitim vermektedir. Teknolojik ilerlemelerin bilgi birikimiyle birleşmesi ile insan yaşamanın kalitesinin artırılmasını sağlayan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde öğrencilere aynı zamanda mesleğin etik değerini benimsetmek sağlanmaktadır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri; temel bilgileri kullanarak problemleri tanımak, analiz etmenin yanı sıra tedavide en uygun işlemi öğrenip doğru bir şekilde uygulama beceresi de kazanmaktadır. Sadece ulusal değil uluslararası düzeyde gerekli sağlık bilgilerine erişen öğrenciler aldıkları eğitimin yanı sıra özverili bireylere dönüşmektedir. Tüm yaş gruplarındaki bireylerin hastalık, kaza ya da doğumsal engel sonrasında hayatına en üst seviyede devam etmesini amaçlayan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri, bireyler ile doğru iletişim konusunda da tecrübe edinmektedir.

Günümüzde sağlığa ve kaliteli yaşama verilen önemin artması ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olan öğrencilerin çalışma alanları da oldukça geniştir. Kamu ve devlet hastanelerinde, sağlık ve spor merkezlerinde, spor kuruluşları ve kulüplerinde, özel eğitim merkezlerinde, belediyelerde ve evde bakım merkezlerinde, huzurevlerinde ve fizyoterapi merkezlerinde çalışma olanağı bulabilen öğrenciler aynı zamanda okullar ve engelli olan çocuklar için özel olarak kurulmuş eğitim kurumlarında da görev yapabilmektedir.

Tüm bu kurum ve kuruluşlarda çalışmayı ve insan sağlığına katkıda bulunmak isteyen aday öğrencilerin liselerin “sayısal” bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Yeditepe Üniversitesi’nin sunmuş olduğu burs imkânlarından da faydalanabilecek öğrenciler Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü sıralama puanları ile tercihlerini gerçekleştirebilirler.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Taban Puanları ve Sıralama

Puan Türü

Genel

Kontenjan

Yerleşen

En Düşük

Puan

En Yüksek

Puan

SAY-Ücretli

2

23

 

 

SAY-Burslu

 

SAY-%25 Burslu

 

SAY-%50 Burslu

6

 

15

 

 

40

8

 

27

 

 

27

382,82830

 

 

 

 

284,15393

 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Ücretleri ve Fiyatları

Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünün 2023 - 2024 eğitim/öğretim yılında geçerli olan ücretlerini bu sayfada görebilirsiniz. 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Burs İmkânları

Yeditepe Üniversitesi bünyesinde çeşitli bölümler yer almaktadır. Bu bölümlere göre de sunulan burs imkânları farklılık göstermektedir. Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlı olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü için geçerli olan burs başlıklarını buradan inceleyebilir ve detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi'nde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Okumak

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü; sağlık mesleklerindeki çeşitlenmenin de artmasıyla kalite ile donatılmış sağlık çalışanlarını yetiştirmektedir. Çağdaş teknolojileri takip eden ve bunun ışığında güncel bilgiler ile eğitim olanağı sunan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü; sunduğu bu eğitim ile öğrencilerin, alanında kullanılacak uygun terapiyi seçip tedavi programını planlarken güncel literatürü de izleme fırsatı bulmasını sağlamaktadır. Değerlendirme ve uygulayabilme beceresi kazanan öğrenciler bu süreçte eleştirel ve yorumlayıcı bakış açısı da kazanmış olmaktadır.

Bu eğitimi alan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri aynı zamanda meslek etiğini geliştirme ve disiplinli çalışma beceresini de kazanmaktadır. Değişen vakalar ile fizyoterapist öğrencileri her geçen gün kendini daha da çok geliştirmeye açık olmaktadır. Bölümün gerektirdiği temel bilgilerin üzerine eklenen her yeni bilgiyi hayata geçirme fırsatı ise yurt içi ve yurt dışında sağlanan staj imkânı ile pratik kazanmaktadır. Yeditepe Üniversitesi öğrencileri ikinci sınıf sonunda devlet hastaneleri ve özel kliniklerde zorunlu staj yaparak mesleğine katkı sağlamış olurken üçüncü sınıf sonunda ise öğrenci değişim programları ile uluslararası düzeyde de bilgiye erişme imkânına ulaşmıştadır. Yapılan zorunlu stajlar sadece bilgileri kullanmak değil iş hayatına kısa sürede atılmak için de avantaj haline gelmektedir.

Stajın yanı sıra çift ana dal ve yan dal eğitim programları öğrencilerin bu meslekte emin adımlarla yürümesi adına da oldukça önemlidir. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon öğrencileri okudukları bölüm ile ilişkili olan diğer dallar ile farklı bakış açıları kazanmakta ve kendilerini geliştirme fırsatı bulmaktadır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Mezunu Ne İş Yapar? Nerelerde Çalışır?

Dünya çapında aranılan ve geleceği olan mesleklerden biri de fizyoterapistliktir. Bu bölümden mezun olarak fizyoterapist unvanı olan kişiler, hasta ve sağlıklı insanların sağlıklarını korumanın yanı sıra fonksiyonel olarak en iyi şekilde yaşamlarını devam ettirmesini sağlar. Gerekli tedavi yöntemlerini uygulayarak kanıta dayalı çözüm önerilerinde bulunan fizyoterapistler aynı zamanda sürekli ve sağlıklı iletişim becerisi ile de profesyonel meslek hayatlarını sürdürürler. Gerekli cihazlar ve yöntemler ile kişiye üst düzey yaşam kalitesi sunan bu meslek grubundaki çalışanlar birçok kurumda iş bulabilme fırsatına sahiptir.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon mezun olan öğrenciler; fizik tedavi merkezlerinde, kamu ve özel hastanelerde, sağlık merkezlerinde, spor kuruluşlarında, evde bakım merkezlerinde, huzurevlerinde, özel eğitim kurumlarında ve kaplıca gibi birçok farklı sektörde çalışabilirler.

Fizyoterapistler edindikleri bilgi birikimi ile aynı zamanda nöroloji ve nöroşirurji, ortopedi ve travmatoloji, romatoloji, göğüs hastalıkları, kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi, kadın sağlığı, obstetrik ve ürojinekolojik problemler, spor yaralanmaları, yoğun bakım, geriatri evde bakım, çocuk hastalıkları, genel cerrahi, plastik cerrahi gibi birçok farklı alanda da hizmet verebilmektedir.

Hasta ve diğer doktorların yanı sıra tüm sağlık personelleri ile iletişim halinde olan fizyoterapistler, çalışma hayatlarında belirli bazı konularda da uzmanlaşmayı tercih edebilirler. Fizyoterapistlerin tercih edecekleri bir diğer çalışma olanağı ise doktora çalışmalarını tamamlayıp akademik kariyerlerini sürdürmektir.

Kendini geliştirmeye duyarlı olan ve mesleğinin gerekliliklerini doğru bir şekilde yerine getirmeyi amaçlamış fizyoterapistler, ulusal ve uluslararası alanda tedavi yöntemlerinde başarı kazanabilen sağlık personelleridir.

Misyon Vizyon ve Tarihçe

Yeditepe Üniversitesi 07.06.1996 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 22659 sayılı karar ile kurulmuş bir Vakıf Üniversitesidir. 9/7/2007 tarihli ve 2007/12480 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Rektörlüğe bağlı olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmuştur. Fakültemiz İngilizce eğitim veren ve bir vakıf Üniversitesi bünyesinde kurulan ilk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'dür. 2008-2009 Eğitim-öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlamış olan Bölümümüz 2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibariyle sekizinci dönem mezunlarını vermiştir. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde 2011-2012 eğitim-öğretim yılında başlatılmış olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Spor Fizyoterapisi Anabilim Dalları kapsamında gerek kendi mezunlarımıza ve gerekse diğer üniversitelerden mezun olmuş fizyoterapistlere yüksek lisans eğitimi verilmektedir

Öğrenci Değişim Programları

Eğitim fırsatlarını yurt dışına da taşıyan Yeditepe Üniversitesi, öğrencilerin global eğitim seviyesine ulaşmasını sağlamaktadır. Yurt dışında bulunan üniversitelerle sağlanan iş birliği ile öğrenciler sadece uluslararası düzeyde bir eğitim almış olmakla kalmayıp aynı zamanda farklı kültürleri de deneyimle fırsatı bulmaktadır. Öğrenci değişimleri hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Çift Ana Dal ve Yan Dal Olanakları

ÇİFT ANADAL ANLAŞMALI BÖLÜMLERİMİZ

  • Eczacılık
  • Psikoloji
  • Genetik ve Biyomühendislik
  • Beslenme ve Diyetetik
  • Hemşirelik

Çift Anadal ve Yan Dal Programlarımıza başvuru koşulları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.