• Türkçe
  • English

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Feryal Subaşı ile aynı fakültenin Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, Bloomberg HT’de yayınlanan Eğitim Merkezi programında, Turgut Özay’ın konuğu oldu.

Fizyoterapi ve rehabilitasyonun kişinin fonksiyonel yaşam kalitesini arttıran yöntemleri uygulayan bir disiplin olduğunu belirten Prof. Dr. Feryal Subaşı, insanın yaşı veya fiziki durumu ne olursa olsun yaşama katılmaya hakkı olduğunu vurguladı. Kişinin kendini deneyimlemesi, hayata katılması, üretken olması ve üretken olduğu alanda kendini geliştirebilmesinin sağlıklı bir yaşam için gerekli olduğunu ifade eden Subaşı, “Bütün bunlara rehberlik eden kişidir fizyoterapist” dedi.  “Eğitimimizin en güzel yönü pratiğe dayalı olması… Ayrıca her öğrencimiz bir tez hazırlayarak mezun oluyor” ifadelerini kullanan Feryal Subaşı, “Bizim en çok önem verdiğimiz şey, bilgiye erişme ve bilgiyi devamlı geliştirme becerisi ve davranışını öğrencilerimize kazandırmak" diye konuştu.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Binnur Okan Bakır da, Türkiye’nin obezite konusunda hem refah düzeyi yüksek hem de düşük ülkelerin sorunlarını aynı anda yaşadığını kaydederek “Obezitenin nedenlerine yönelik çok acil önlemler alınmazsa bunun topluma ve ülkeye maliyeti çok ağır olacaktır” dedi.

Bölümle ilgili bilgiler veren Binnur Okan Bakır, bölüm mezunlarının hastaneler, tıp merkezleri, okullar, Ar-Ge, yaşlı bakım merkezleri ve gıda sanayisinde çalışabildiğini vurguladı.

Programa  aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir:

https://www.youtube.com/watch?v=LgEwFsH9cwI