Sevgili Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğrencilerimiz,

COVID-19 salgını nedeniyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından 16 Mart 2020 itibariyle ara verdiğimiz öğretimimize, yine YÖK tarafından yapılan 19 Mart 2020 tarihli yazı ile 23 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan öğretim ile devam edilebileceği bildirilmiştir. Bölümümüz, bu geçişi en etkin ve sağlıklı bir şekilde hayata geçirebilmek için başladığı çalışmaları tamamladı. Süreçle ilgili sizleri bilgilendirmek istedik. 23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren online derslerimiz, dönemsel ders programına uygun şekilde devam edecek ve her ders kendi ders saatinde olacak şekilde yapılacaktır. Derslerle ilgili yapılacak olan duyurular, ders materyali paylaşımları, verilecek ödevler, yapılacak kısa sınavlar(quizler) ilgili dersin sizleri hali hazırda kaydettiğimiz Google Classroom sayfasında paylaşılacaktır. Her yapılan paylaşımın ardından, Classroom sistemine, kayıt olduğunuz gmail hesabınıza yapılan paylaşımla ilgili bildirim gelecektir. Bu nedenle gmail hesaplarınızın gelen kutusunu ve kayıtlı olduğunuz Classroom sınıflarının paylaşım sayfalarını takip etmelisiniz.

Online dersleri yapacağımız platform olarak ZOOM konferans platformunu belirledik. Bu nedenle bütün öğrencilerimizden uygulamayı mobil cihazlarına ya da bilgisayarlarına indirmelerini ve uygulamaya kayıt olmalarını bekliyoruz. Uygulamaya kayıt olurken oluşturacağınız kullanıcı isimlerini kendi isim ve soyisminiz olacak şekilde oluşturmanız gerekmektedir. Bu durum, bizlere derslere kimlerin katıldığını görebilmemiz açısından kolaylık sağlayacaktır. Sunumların ve yapılacak dersin daha rahat takibi için bilgisayardan kullanımı önermekteyiz. Online dersler, normal ders programlarınıza uygun şekilde devam edecektir ve bu derslerde kullanılacak olan materyaller sizlerle ders öncesinde Classroom uygulaması üzerinden paylaşılacaktır. Dersler başlamadan yarım saat öncesinde hem Classroom uygulaması hem de whatsapp gruplarınız aracılığıyla sizlere online derse katılabileceğiniz bağlantı linki ve oturum şifresi paylaşılacaktır. Bu şekilde derslere giriş sağlayabilirsiniz. Online dersler esnasında, söz hakkı almak isteyen öğrencilerimiz program içerisinde bulunan participant bölümünden raise hand ile söz hakkı isteyebilirler. Uygulama içerisinden düzenlenecek ayarlar ile birlikte sunuma katılan tüm öğrencilerin mikrofon ve kameraları kapatılacaktır. Herhangi bir karışıklık olmaması açısından sizlerin de uygulama ayarları içerisinden mikrofon ve kameralarınızı kapatmanız gerekmektedir.

Uygulamalar ve kullanımları hakkında yakın zamanda sınıf temsilcileriniz ve bölüm temsilcisiyle bir toplantı gerçekleştirdik. Uygulamaların kullanımına ilişkin bir sorun yaşamanız durumunda bizlere temsilcileriniz aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü