Dersin Dili:
İngilizce
Dersin Koordinatörü:
Dersi Verenler:
Dersin Amacı:
Öğrencilere sağlığın tarihçesini, sağlık- beslenme ilişkisine genel bakışı, meslek tanımını, uluslararası meslek örgütlerini ve mesleki etik kuralları öğretmektir.
Dersin İçeriği:
Meslek tanımı, mesleki terminoloji, Beslenme ve Diyetetik eğitiminin içeriği ve sahaya yansıması, uluslararası mesleki örgütlenme, mesleki etik, etik olmayan davranışların yasal sonuçları
Dersin Öğretim Yöntemleri:
1. Anlatım Yöntemi 2. Örnek Olay Yöntemi 3. Problem Çözme Yöntemi 4. Tartışma Yöntemi 5. Gösteri Yöntemi 6. Grup çalışması
Dersin Ölçme Yöntemleri:
1. Yazılı sınav 2. Çoktan seçmeli test 3. Boşluk-doldurma 4. Doğru-Yanlış 5. Sözlü sınav 6. Sunum