Hemşirelik Bölümü'nde Okumanın Ayrıcalığını En İyi Yeditepeli Bilir!

Hemşirelik Bölümü

►Bölüm Başkanı Mesajı

► Akademik Kadro

► Fotoğraflarla Hemşirelik Bölümü

► Fotoğraflarla Sağlık Bilimleri Fakültesi

► Fotoğraflarla Yeditepe

Tanıtım Filmi

Hemşirelik Bölümü; ulusal ve uluslararası düzeyde birey, aile ve toplum için koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini sunan profesyoneller yetiştirmeyi amaçlıyor.Dünya nüfusunun giderek yaşlanması, kronik hastalıklı bireylerin sayısındaki artış, değişen iklim ve doğa koşulları, doğal afetler, savaşlar, göçler ve bu grupların bakım ihtiyaçlarının karşılanmasındaki güçlükler gibi nedenlerle hemşirelik mesleğine olan gereksinim her geçen gün artıyor.

Türkiye’de İngilizce eğitim veren tek hemşirelik programı olan bölümümüzde 4 yıllık eğitim süresince temel derslerin yanı sıra toplumsal duyarlılık, kritik düşünme, makale değerlendirme, uygarlık tarihi, araştırma projeleri gibi öğrencilerin entelektüel yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen derslerin bulunması uluslararası çalışmalar için de önemli bir kazanç sağlıyor.

ÇALIŞMA ALANLARI

Mezunlarımız; hastanelerde, sağlık sektörünün farklıalanlarında, okullarda, iş ortamlarında, yaşlı bakım evlerindeiş imkanına sahip olabiliyor. Ayrıca ilaç sektöründe klinisyen,eğitimci, yönetici ve araştırmacı olarak görev alabiliyorlar.

►Mezunlarımız

► E - Broşür

►Tercih Robotu

► Başvuru Koşulları

► Burs Olanakları

► Kontenjan ve Puanlar

► Kayıt

► Konaklama

► Ücretler

► Sıkça Sorulan Sorular

► Lise Yaz Okulu

► İngilizce Yaz Kampı

Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Günleri bu yıl 1 - 17 Ağustos 2018 tarihlerinde hafta sonu dâhil 09.00 - 17.30 saatleri arasında Üniversitemiz 26 Ağustos Yerleşimi Sosyal Tesisler Binası -1. katta gerçekleştirilecektir.

Tanıtım Günleri süresince kampüsümüzü ziyaret edecek adaylar; Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile tanışarak; akademik eğitim, burslar, kampüs olanakları, laboratuvar altyapısı, Erasmus – Exchange anlaşmaları, öğrenci kulüpleri gibi pek çok önemli konuyu yerinde inceleme şansına sahip olacak.

Üniversite Adayları, Yeditepe Üniversitesi tarafından geliştirilen Geleceği Planla tercih platformunu kullanarak; Vakıf ve Devlet Üniversitelerinin son 3 yılı kapsayan KontenjanBaşarı SırasıPuanAkademisyen Sayısı ve Ders Programlarını inceleyerek, kendi tercih listelerini oluşturabilecekler.

► Üniversite Ulaşım

Sosyal Medyada Fakültemiz