Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nde Okumanın Ayrıcalığını Yeditepeli Bilir!

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

►Bölüm Başkanı Mesajı

► Fotoğraflarla Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

► Fotoğraflarla Sağlık Bilimleri Fakültesi

► Fotoğraflarla Yeditepe

► Yeditepe'de Sosyal Yaşam

Tanıtım Filmi

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü; birçok engel ve hastalığın yol açtığı, hareket bozukluklarının tedavisinde, kaybedilen fonksiyonların geri kazanılmasında, ağrının giderilmesinde, günlük yaşamda bağımsızlık düzeyinin geliştirilmesinde, yaşam kalitesinin arttırılması alanlarında yetkin fizyoterapistler yetiştiriyor.

Fizyoterapistlerin en sık çalıştıkları alanlar; nörolojik hastalıklar, ortopedi ve travmatolojik hastalıklar, romatoloji, kalp-dolaşım ve solunum sistemi hastalıkları, obstetrik ve ürojinekolojik durumlar, spor yaralanmaları, el yaralanmaları, beyin cerrahisi, plastik cerrahisi, genel cerrahi sonrası gelişen sağlık sorunları, geriatri, devamlı bakım ve reanimasyon, evde bakım ve ağrı tedavisi, kaplıca tedavisi ve akuaterapidir. 4 yıllık lisans eğitimi süresince öğrencilerimize temel tıp bilimleri ve mesleki derslerinin yanı sıra sosyal ve entelektüel yeteneklerini geliştirecek birçok seçmeli ders de sunuluyor.

Öğrencilerimiz farklı bölümlerdeki öğrenciler ile ortak çalışmalar yaparak; bilimsel projelerde, sosyal sorumluluk çalışmalarında rol alabiliyor. Bölümümüzün bünyesinden bulunan Elektroterapi Laboratuvarı ve Egzersiz, Rehabilitasyon ve Manuel Terapi Uygulamaları Laboratuvarı sayesinde öğrencilerimiz güncel ve yeni ekipmanlarla araştırma yapma olanağına sahip oluyorlar.

ÇALIŞMA ALANLARI
Mezunlarımız; kamu ve devlet hastanelerinde, polikliniklerde, sağlık ocaklarında, spor kuruluşları ve kulüplerinde, sağlık ve spor merkezlerinde, okullar ve engelli çocuklara yönelik okullarda, özel eğitim merkezlerinde, özel dal merkezleri, huzurevi ve bakım evlerinde, belediyelerde ve evde bakım merkezlerinde çalışma olanağına sahip oluyorlar.

►Mezunlarımız

► Akademik Kadro

► E - Broşür

►Tercih Robotu

► Başvuru Koşulları

► Burs Olanakları

► Kontenjan ve Puanlar

► Kayıt

► Konaklama

► Ücretler

► Sıkça Sorulan Sorular

► Lise Yaz Okulu

► İngilizce Yaz Kampı

Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Günleri bu yıl 1 - 17 Ağustos 2018 tarihlerinde hafta sonu dâhil 09.00 - 17.30 saatleri arasında Üniversitemiz 26 Ağustos Yerleşimi Sosyal Tesisler Binası -1. katta gerçekleştirilecektir.

Tanıtım Günleri süresince kampüsümüzü ziyaret edecek adaylar; Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile tanışarak; akademik eğitim, burslar, kampüs olanakları, laboratuvar altyapısı, Erasmus – Exchange anlaşmaları, öğrenci kulüpleri gibi pek çok önemli konuyu yerinde inceleme şansına sahip olacak.

Üniversite Adayları, Yeditepe Üniversitesi tarafından geliştirilen Geleceği Planla tercih platformunu kullanarak; Vakıf ve Devlet Üniversitelerinin son 3 yılı kapsayan KontenjanBaşarı SırasıPuanAkademisyen Sayısı ve Ders Programlarını inceleyerek, kendi tercih listelerini oluşturabilecekler.

► Üniversite Ulaşım

Sosyal Medyada Fakültemiz