Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde Okumanın Ayrıcalıklarını En İyi Yeditepeli Bilir!

► Beslenme ve Diyetetik Bölümü

► Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü

► Hemşirelik Bölümü

Ortalama insan ömrünün uzamasına ve hızla artan bilgi birikimine paralel olarak, sağlık sektöründe var olan mesleklerin iş yükü artmakta, yeni iş ve meslek alanları ortaya çıkmaktadır. Sağlık hizmetlerinin vazgeçilmezliği ve giderek daha karmaşık bir hal almasının doğal sonucu olarak, önümüzdeki yıllarda tüm sağlık mesleklerinin önemi daha da artarak, mesleklerdeki çeşitlenme sürecektir. Bu gerçeklerden hareketle kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi, ülkemizde ve dünyada sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu önemli alanlarda evrensel bilgi ve becerilerle donatılmış nitelikli sağlık insan gücü yetiştiriyor.

4 yıllık İngilizce lisans eğitimi veren bölümlerimizin programları hazırlanırken bir yandan ülkemizin sağlık sektörü ve epidemiyolojik gerçekleri ile uyumlu olmasına diğer yandan da uluslararası akreditasyon kurumlarının öngördüğü ilkelere uygun olmasına özen gösteriyoruz. Mezuniyet sonrası eğitimlerini daha da ileri götürmek isteyen veya akademik kariyeri hedefleyen öğrencilerimiz için her üç bölümümüzde yüksek lisans programları sunuyoruz. Öğrencilerimiz, hem fakültemizin farklı bölümlerinde hem de diğer fakültelerin kendi meslekleri ile ilgili bölümlerindeçift anadal ve yan dal yaparak iş hayatına bir adım önde başlayabiliyorlar.

►Dekan Mesajı

►Akademik Kadro

►Fotoğraflarla Sağlık Bilimleri Fakültesi

►Yeditepe'de Sosyal Yaşam

►Fotoğraflarla Yeditepe

►Tercih Robotu

Tanıtım Filmi

E - Broşür

►Kontenjan ve Puanlar

►Başvuru Koşulları

►Burs Olanakları

►Konaklama

►Kayıt

Sıkça Sorulan Sorular

►Ücretler

►Lise Yaz Okulu

►İngilizce Yaz Kampı

Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Günleri bu yıl 1 - 17 Ağustos 2018 tarihlerinde hafta sonu dâhil 09.00 - 17.30 saatleri arasında Üniversitemiz 26 Ağustos Yerleşimi Sosyal Tesisler Binası -1. katta gerçekleştirilecektir.

Tanıtım Günleri süresince kampüsümüzü ziyaret edecek adaylar; Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile tanışarak; akademik eğitim, burslar, kampüs olanakları, laboratuvar altyapısı, Erasmus – Exchange anlaşmaları, öğrenci kulüpleri gibi pek çok önemli konuyu yerinde inceleme şansına sahip olacak.

Üniversite Adayları, Yeditepe Üniversitesi tarafından geliştirilen Geleceği Planla tercih platformunu kullanarak; Vakıf ve Devlet Üniversitelerinin son 3 yılı kapsayan KontenjanBaşarı SırasıPuanAkademisyen Sayısı ve Ders Programlarını inceleyerek, kendi tercih listelerini oluşturabilecekler.

► Üniversite Ulaşım

Sosyal Medyada Fakültemiz